A tésztához a száraz hozzávalókat kimérem egy tálba és alaposan elkeverem.
A tojást kézi habverővel habosra keverem, majd óvatosan apránként hozzáadom az olajat, hogy sima keveréket kapjunk.
Ezután hozzáadom a tejfölt, vaníliát és a vizet és jól elkeverem. Mehet hozzá 3-4 részletben a lisztes keverék is, amit szintén alaposan keverjünk el.
A sütőt légkeverésen előmelegítem 180 C fokra. Egy kb 30 cm kerek formát kivajazok és kilisztezek, hogy ne tapadjon bele a tészta.
Beleöntöm a masszát és mehet is a sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, ha még a közepe picit mozog, a kész tészta a browniehoz hasonlóan puha, szaftos kell legyen.
Amíg a tészta sül, forró víz felett megolvasztom a csokit, amihez kevés tejszínt adok, hogy krémes maradjon. Ha megvan félreteszem hűlni. A vajat érdemes kivenni hamarabb a hűtőből, hogy puha legyen. Felkockázom és 2-3 perc alatt habosra keverem.
Ha kihűlt a csoki hozzáadom a vajhoz és elkeverem. Átszitálom a porcukrot, a kakaót és 2-3 részletben a vajas masszába keverem.
Amikor a tészta kihűlt megkenem a tetejét a krémmel. A végén fahéjas cukorba forgatott diót tettem a tetejére, de használhatunk mandulát, csokireszeléket vagy gyümölcsöt is.