A barackot meghámozom, kimagvazom, majd felkockázom. Megszórom a cukorral és a mandula aromával, majd alaposan elkeverem egymással.
Egy piteformába öntöm (kb 25 cm átmérőjű), elegyengetem, majd a tetejét megkenem a lekvárral.
A lisztet és a sütőport kimérem, majd elkeverem egymással.
A tésztához kimérem a vajat, felkockázom és hozzáadom a lisztet is. Kézzel elkezdem összedolgozni addig, amíg morzsás nem lesz. Ehhez a vajat alaposan el kell morzsolni a liszttel.
Ha ezzel megvagyok, hozzáadom az édesítőt és a mandulát, amit alaposan elkeverek a lisztes, vajas keverékben.
Ezután már nincs más hátra, minthogy a morzsás tésztát a barackra pakoljam.
A tetejét megszórom még kb egy evőkanál cukorral és egy kis marék szeletelt mandulával.
A sütőt előmelegítem légkeverésen 180 C fokra, majd amikor eléri a kívánt hőmérsékletet berakom a sütit sülni és kb 25-30 percig sütöm.