Egy serpenyőt felhevítek, kevés olajat öntök rá. Majd mehet rá a sertés szűzpecsenye, amiről levágtam a húshártyát és sóztam, borsoztam.
1-2 percig magas hőfokon sütöm az oldalait, amíg mindenhol kérget nem kap. A sütőt 180 C fokra előmelegítem, majd egy sütőpapírra rakom a husit, mehet be 10-12 percre. Egy kisebb edényben vizet forralok. Közben megtisztítom a spárgát (meghámozom). Három részre vágom, majd mehet a forró vízbe 2-3 percre.
Ha letelt az idő kiveszem, de nem leszűröm hanem egy tál hideg vízbe szedem át. Itt hagyom 1-2 percig pihenni. Amiben leforráztam, abból az edényből kiöntöm a forró vizet, majd visszaszedem bele a spárgát és kevés vajon pár percig pirítom.
A serpenyőben, amiben a húst lepirítottam 20 g vajat olvasztok, majd mehet bele 1 gerezd zúzott fokhagyma. Ha a vaj megolvadt hozzáadok még 50 ml tejszínt és 1/2 tk kurkumát. Ízlés szerint sózom, borsozom.Ha a húst kivettem a sütőből pihentetem egy vágódeszkán 5-8 percet, majd megfordítom és a másik oldalán is hagyom pihenni. Ezután ujjnyi vastag szeletekre vágom.