Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Nincs karácsony mézeskalács nélkül, itt a recept!

Mézeskalács

Egy tálba kimérem a száraz hozzávalókat, a lisztet, a fűszereket és a sütőport, majd az egészet alaposan elkeverem egymással.

A mézet, a vajat és a porcukrot egy forraló edénybe teszem, majd magasabb hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig melegítem, amíg a cukor és a vaj el nem olvad. Ezután öntsük ki egy laposabb tálba és mehet a hűtőbe. Nagyjából 1 óra alatt szépen ki is hűl.

Amikor ez megvan, dagasztógépbe teszem a lisztes és a mézes keveréket, hozzáadok 2 tojássárgáját és 1 egész tojást, majd körülbelül 8-10 percig dagasztom. Ezt a részt megcsinálhatjuk kézzel is, gyúrjuk össze, majd amikor a tészta összeállt formázzunk cipót belőle és mehet a hűtőbe. 

Pihentessük legalább egy órát, de akár egy egész éjszakára vagy napra is a hűtőben hagyhatjuk.

A tésztát nyújtáskor négy részre osztottam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Nyújtás közben lisztezzük. Szaggassuk ki, majd mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe. A kiszaggatott tészta formák között nem kell nagy helyet hagyni, mert nem fog terülni sütés közben.

A sütőt előmelegítem, majd 170 C fokon 7-8 percig sütöm. Érdemes az első tepsinél figyelni 5 perc után, mert sütőnként eltérő lehet az idő.

Ezután hűtőrácsra teszem és hagyom kihűlni!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha biztosra akarsz menni a sütésnél, nyújtsd a tésztát kb 5 mm vastagságúra, így a szélei nem fognak megégni!

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 100 g vaj
  • 250 g méz
  • 100 g porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 5 g fahéj
  • 2 g szegfűszeg
  • 2 g szerecsendió
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 100 g vaj
  • 250 g méz
  • 100 g porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 5 g fahéj
  • 2 g szegfűszeg
  • 2 g szerecsendió
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv