A zabot, a sütőport, az édesítőt, a fahéjat és a sót egy keverőtálba kimérem. Apróra tört zabot használtam, így szépen összeáll a tészta sütéskor.
A banánt meghámozom, majd egy kisebb tányéron villával összetöröm. Ezután mehet a többi hozzávalóhoz, amihez a tejet és a mogyoróvajat is hozzáadom.
Mogyoróvajból a darabos verziót használtam, így a magvak még egy kis plusz csavart adnak az egésznek.
Ha ezzel megvagyunk robotgéppel egy perc alatt simára keverem, így könnyebben simára keverhető a mogyoróvaj.
Ezután hozzáadom az áfonya felét és fakanállal elkeverem benne.
Egy sütőformát (kb 25-30 cm átmérőjű) kivajazok, én kókuszolaj sprayt szoktam használni. Beleöntöm a masszát, majd a tetejére szórom az áfonya másik felét és egy kis kakaóbab töretet.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra, majd mehet bele a zabkása 30 percre.