Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Rántott cukkinivirág

Rántott cukkinivirág

A recept támogatója:

vitaminszalon logo

A cukkinivirág a cukkini növény virága, amely ehető és rendkívül ízletes. Főként a női virágokat fogyasztják, mivel ezekből fejlődnek ki a cukkini termések.

A virágok színe sárga, narancsos árnyalatokkal, és nagy, tölcsér alakú formájuk van. Sok étteremben és háztartásban különleges alapanyagként kezelik őket, mivel nemcsak esztétikailag lenyűgözőek, hanem különleges, enyhe, finom ízük van.

A cukkinivirágok szezonja nyár közepén és késő nyáron van, amikor a cukkini is érik.

A cukkinivirág Olaszországban különleges helyet foglal el a konyhában, különösen a déli régiókban és a közép-olasz tartományokban, mint például Lazio (Róma környéke), ahol népszerű hagyományos ételek készülnek belőle.

 

Hogyan használhatod fel a konyhában a cukkinivirágot?

Töltött cukkinivirág: “Fiori di zucca ripieni” Gyakran ricottával, kecskesajttal vagy más krémes sajtokkal töltik meg, majd bepanírozva vagy egyszerűen megsütve fogyasztják.

Rántott cukkinivirág: A virágokat palacsintatésztában megmártva, majd forró olajban ropogósra sütik. Ez a klasszikus olasz éttermek kedvence, ropogós külsővel és lágy, ízletes belsővel.

Rántott cukkinivirág

Salátákba: Friss cukkinivirágokat nyersen is fel lehet használni salátákban. Ízük enyhén édeskés, és vizuálisan is feldobják az ételt.

Pizzára, tésztákhoz: A virágokat apróra tépve, pizzákra vagy tésztaételekhez is hozzá lehet adni, hogy különleges, ínycsiklandó ízt adjanak.

Rómában és más részein Olaszországnak szokás, hogy a cukkinivirágokat pizzák tetejére teszik, gyakran kombinálva mozzarellával vagy más könnyed feltétekkel. Ez az étel különösen nyáron népszerű, amikor a virágok frissen elérhetők a piacokon.

 

Így készítsd el a Rántott cukkinivirág receptet!

A cukkinivirágokat készítsük elő. Nyissuk szét a virágokat és távolítsuk el a bibét. Ezután mossuk át alaposan, majd papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet.

A tojást üssük fel és verjük fel. Adjuk hozzá a sütőport, a tejet, a vizet és egy csipet sót. Keverjük el alaposan, majd adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük csomómentesre.

Rántott cukkinivirág

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy liter napraforgó olajat. Amikor már meleg, a cukkinivirágokat mártsuk meg a tésztában és süssük ki, oldalanként 1-2 perc alatt. Amikor már szép aranybarna vegyük ki és csepegtessük le.

Tálaláshoz hintsük meg egy kevés frissen őrölt borssal.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Vitamin Szalon támogatta.

TUDTAD?

A cukkinivirágok gazdagok antioxidánsokban, C-vitaminban és rostokban, így nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is.

A recept támogatója:

vitaminszalon logo

Hozzávalók

  • 18 db db cukkinivirág
  • 100 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 60 ml tej
  • 50 ml szóda
  • 3 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • napraforgóolaj a sütéshez
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 18 db db cukkinivirág
  • 100 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 60 ml tej
  • 50 ml szóda
  • 3 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • napraforgóolaj a sütéshez
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.