Hirdetés
Kapros túrós metélt

Kapros túrós metélt

A recept támogatója:

ízmester logo

A durum búza egy speciális, kemény búzafajta, amely elsősorban tészták készítéséhez használt alapanyag. A durum búza különlegessége, hogy keményebb, mint a hagyományos búzafajták, és magasabb fehérje tartalommal rendelkezik, ami jobb rugalmasságot és tartást biztosít a belőle készült tésztáknak.

Ezért is használják leggyakrabban tészták, például spagetti, penne, vagy szélesmetélt (tagliatelle) előállításához.

házi durum tészta recept

A durum liszt különösen alkalmas tészta készítésére, mivel a belőle készült tészták főzés közben nem esnek szét, hanem megtartják formájukat és állagukat.

A durum tészta egészségesebb alternatíva is lehet a hagyományos tésztához képest, mivel lassabban emeli meg a vércukorszintet, így hosszabb ideig biztosít energiát és telítettség érzetet.

 

Így készítsd el a Kapros túrós metélt receptet!

Első lépésként készítsük el a tésztát. A lisztet mérjük ki, adjunk hozzá pár csipet sót, majd a langyos vizet. Keverjük el, majd gyúrjuk 8-10 percig, amíg a tészta szépen össze nem áll.

Csomagoljuk be, majd tegyük hűtőbe egy órára állni. Ezután osszuk négy részre, és nyújtsuk ki 2 mm vékonyra, négyzetes alakban. Nyújtás és vágás közben lisztezzük. Hajtogassuk össze hosszában, majd vágjunk 1 cm széles csíkokat belőle.

A recept elkészítéséhez az ÍZMESTER Morzsolt kaporlevelet használtam, ami egy konyhából sem hiányozhat! Ezt a klasszikus alapfűszert pedig levesekhez, szószokhoz, ragukhoz és savanyúságokhoz is felhasználhatod!

Kaporlevél morzsolt

Egy főzőedényben forraljunk vizet, majd adjuk hozzá a tésztát és 5 perc alatt készre főzzük. Szűrjük le és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, hogy ne tapadjon össze.

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott bacont. Pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a túrót, sót, borsot, fokhagyma granulátumot, majd kaprot. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és keverjük el.

Kanalazzuk a kifőzött tésztára, tálaláskor díszítsük friss kaporra.

Kapros túrós metélt recept

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A kapor évszázadok óta ismert emésztést segítő hatásairól. Serkenti az emésztőnedvek termelődését, ami megkönnyíti az étel lebontását, és enyhítheti a puffadást vagy a gyomorégést.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 380 g durum liszt
  • 200 ml langyos víz
  • ¼ tk só
  • 200 g bacon
  • 500 g túró
  • 50 ml olívaolaj
  • 2 tk szárított kapor
  • ¼ tk bors
  • ½ tk só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 380 g durum liszt
  • 200 ml langyos víz
  • ¼ tk só
  • 200 g bacon
  • 500 g túró
  • 50 ml olívaolaj
  • 2 tk szárított kapor
  • ¼ tk bors
  • ½ tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.