Savanyú Sütőtök naranccsal és szegfűszeggel.

Savanyú Sütőtök

Naranccsal és szegfűszeggel..

Hozzávalók

400 g sütőtök

200 ml víz

100 ml fehérbor ecet

½ narancs leve

10-15 db szegfűszeg ízlés szerint

30 g cukor

10 g só

A sütőtököt tisztítsuk meg és magozzuk ki. Daraboljuk 5-6 részre és uborkaszeletelőn készítsünk vékony szeleteket belőle.

A használni kívánt befőttes üvegeket és kupakokat forró vízben főzzük ki. 

A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a narancslevet, az ecetet, a fűszereket és keverjük el.

Az üvegbe szorosan tömjük bele a szeletelt sütőtököt, majd öntsük fel a vizes keverékkel, addig, amíg teljesen el nem fedi. a kilógó sütőtököket nyomkodjuk le. Majd zárjuk le szorosan a fedővel. 5-10 percre helyezzük fejjel lefelé, majd fordítsuk meg és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.

Fogyasztás előtt hagyjuk állni 1-2 napot, hogy összeérjenek az ízek.

A leírt mennyiség 1 db kb 800 ml űrtartalmú üvegre elegendő.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!