A Souvlaki igen népszerű a görög konyhában, a nyári grillszezonban pedig a mi asztalunkról sem hiányozhat!
A Souvlaki készülhet sertéshúsból, csirke vagy borjúhúsból is. Gazdagíthatjuk még zöldségekkel is a hússal megtűzdelt souvlaki nyársat.
A recept elkészítéséhez az Ízmester Bio Oregánót használtam, ami sokféleképpen használható az olasz, spanyol és mexikói konyha ételeinek ízesítésére.
Így készítsd el a Csirkés Souvlakit!
Első lépésként tisztítsuk meg a csirkemell filét és kockázzuk fel. Egy tálba mérjük ki az olívaolajat és a fűszereket. Csavarjuk bele a citrom levét, majd zúzzuk össze a fokhagymát. Keverjük el a csirkemell kockákkal.
Fedjük le és tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor letelt az idő, húzzuk fel a fűszerezett csirkemell kockákat a nyársra. Megsüthetjük grillen és serpenyőben is.
Oldalanként 15 perc alatt készre is sül!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!