Hirdetés
Kókuszos Vegán “Tejbegríz” recept

Kókuszos Vegán “Tejbegríz”

A recept támogatója:

vegital logo

A növényi tej fogyasztásának számos előnye van az állati tejhez képest, ráadásul te magad, otthon is el tudod készíteni. A VEGITAL.HU jóvoltából most egy növényi tejkészítő gépet is tesztelhettünk, amivel 30 perc alatt készítettem kókusztejet!

A Vegital növényi tejkészítő géppel a növényi tejek széles választékát tudod elkészíteni (pl. mandula, szója, kókusz, zab)! Emellett turmixként, levesfőzőként és vízforralóként is hasznosíthatod a konyhában!

 

Miért fogyassz növényi tejet?

Laktózmentesség: A növényi tejek laktózmentesek, így azok számára is jó választás, akik laktózintoleranciában szenvednek.

Alacsonyabb zsírtartalom: Sok növényi tej kevesebb zsírt tartalmaz, különösen a telített zsírok tekintetében, ami jobb lehet a szív- és érrendszeri egészség szempontjából.

Koleszterinmentes: A növényi tejek nem tartalmaznak koleszterint, ami szintén előnyös a szív- és érrendszeri egészség szempontjából.

Vegital növényi tejkészítő gép

Tápanyagok: Egyes növényi tejek, mint például a szójatej, magas minőségű fehérjeforrás.

Kisebb ökológiai lábnyom: A növényi tej előállítása általában kevesebb víz felhasználásával és alacsonyabb üvegházhatású gázok kibocsátásával jár, mint az állati tejtermelés. Ha pedig otthon készíted, még a csomagolás környezeti terhelését is megúszod!

Földhasználat: Kevesebb földet igényel a növényi tej előállítása, ami csökkentheti a mezőgazdaság által okozott erdőirtást és biodiverzitás-vesztést.

Állatvédelem: A növényi tejek fogyasztása lehetőséget nyújt az állatokkal szembeni etikusabb bánásmódra, elkerülve az állattenyésztés gyakran kritizált aspektusait.

 

Így készítsd el a Vegán “Tejbegrízt”

A vegán tejbegríz elkészítéséhez a kókusztejet, a vaníliát, a kókuszreszeléket, a rizsdarát és az édesítőt egy főzőedénybe kimérem. Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.

Amikor kész, tálkákba teszem. A tetejét megszórom kakaóporral és kókuszchipsel.

Vegán “Tejbegríz” recept

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.

A recept létrejöttét a VEGITAL.HU támogatta!

TUTI TIPP

Ne dobd ki! A növényi tejkészítés során visszamaradt alapanyag, a recept esetében a kifőzött kókuszreszelék felhasználható zabkásákban, smoothiekban is!

A recept támogatója:

vegital logo

Hozzávalók

  • 500 ml kókusztej
  • 70 g rizsdara
  • 20 g kókuszreszelék
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk eritrit vagy más édesítő
  • 2 tk kakaópor
  • 2 tk kókusz chips
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 ml kókusztej
  • 70 g rizsdara
  • 20 g kókuszreszelék
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk eritrit vagy más édesítő
  • 2 tk kakaópor
  • 2 tk kókusz chips
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv