A nektarin kiváló forrása a C-vitaminnak, amely erősíti az immunrendszert és támogatja a bőr egészségét, emellett tartalmaz A-vitamint, káliumot és magnéziumot is.
Rostban gazdag, ami elősegíti az emésztést, továbbá hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához és a koleszterinszint csökkentéséhez.
Magas víztartalma révén hozzájárul a szervezet hidratálásához, különösen a meleg nyári hónapokban. A nektarinban található vitaminok és antioxidánsok a bőr rugalmasságát és egészségét is támogatják, valamint védelmet nyújtanak az UV-sugarak káros hatásaival szemben.
Így készítsd el a Hajtogatott Barackos rétest!
A recept elkészítéséhez első lépésként üssük fel a tojásokat egy tálba, majd keverjük ki villával. Adjuk hozzá a fahéjat, a vaníliát, a cukrot, és a tejszínt is. Csavarjuk hozzá a citrom levét.
Egy körülbelül 20×30 cm sütőedény alját kenjük ki olvasztott vajjal. Ezután a rétestésztákat terítsük ki, majd a kezünkkel ráncoljuk össze (lásd a videóban lent). Tegyük a sütőedénybe egymás mellé hajtogatva.
A nektarint vékonyan szeleteljük fel, majd dugdossuk a szeleteket a rétestészta hajtásai közé. Amikor ezzel megvagyunk, öntsük rá egyenletesen a tojásos keveréket.
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 C fokra, majd süssük benne a rétest 30 percig.
Tálalás előtt locsoljuk meg mézzel!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el lépésről-lépésre, nézd meg ezt a videót!