A Málnás pohárkrém elkészítéséhez első lépésként a csokoládét daraboljuk fel apróra.
Ezután áztassuk be a zselatinlapot az alábbi módon: vágjuk félbe a lapokat, majd egy mélytányérba engedjünk hideg vizet és tegyük bele a zselatin lapokat. Fedje be teljesen a víz, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.
A tojássárgákat tegyük egy főzőedénybe, adjuk hozzá a tejet és a vaníliát, majd keverjük simára. Ezután rakjuk fel melegedni a tűzhelyre és melegítsük fel amíg forrni nem kezd. Vigyázzunk ne forraljuk, ha eléri a kívánt hőfokot, vegyük le.
A beáztatott zselatinból nyomkodjuk ki a vizet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne, amíg fel nem olvad.
A feldarabolt csokoládét tegyük egy hőálló tálba és még melegen öntsük rá a tojásos keverékünket. Keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad. Ezt követően adjuk hozzá a málnaszörpöt is. Fedjük le és tegyük hűtőbe 20 percre.
A Spájz Málnaszörp prémium minőségű rostos málna gyümölcsszörp, ami 100%-ban természetes alapanyagokból készül, ízfokozó, aroma-, színezék-, sűrítmény és tartósítószer-mentes.
Amikor a krémünk már langyos, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Ezután már nincs más hátra, mint pohárba tölteni. Tegyük vissza a hűtőbe 2 órára, amíg teljesen ki nem hűl és meg nem dermed. Díszíthetjük friss málna szemekkel és menta levéllel.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a SPÁJZ SZÖRP támogatta.