A Babkrémleves elkészítéséhez használt babérlevél, vagyis a babérmeggy levele, régóta ismert fűszernövény, amelyet számos kultúra használ ízesítésre, valamint gyógyászati célokra.
A babérlevél használata a konyhában az ókori Görögországig és Rómáig nyúlik vissza, ahol szent növényként tisztelték, és gyakran használták díszítésre és koszorúk készítésére. Az idők során azonban a babérlevél ízének és aromájának előnyeit is felismerték, és elkezdték használni ételek, különösen levesek, pörköltek és mártások ízesítésére.
A levél íze igen intenzív, így általában egészben adjuk az ételekhez a főzési folyamat elején, hogy az ízek kibontakozhassanak, majd kivesszük az ételből tálalás előtt.
A babérlevélnek emellett kulturális és történelmi jelentősége is van. A babérkoszorút a győzelem jelképeként használták az ókori Görögországban és Rómában. A babért gyakran használták gyógyító tulajdonságai miatt is, valamint vallási szertartásokban.
Így készítsd el a Babkrémlevest!
A Babkrémleves elkészítéséhez első lépésként hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd pároljuk rajta 4-5 percig a felkockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fokhagymát.
Pároljuk még 1-2 percig, majd öntsük fel az alaplével és a vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és lefedve közepes hőfokon főzzük 30 percig. Amikor letelt az idő vegyük ki a babérleveleket, majd botmixerrel pürésítsük.
Az alaplé receptjét itt találod!
Adjuk hozzá a tejszínt és 1-2 perc alatt melegítsük össze. Ne forraljuk. Ízlés szerinti mennyiségben szeleteljünk fel kolbászt és szalonnát, majd egy serpenyőben pirítsuk le.
“a természet ismeri a boldog és ízes élet receptjét”
A recept elkészítéséhez az Ízmester Bio babérlevelet használtam. Az Ízmester Bio fűszerek termesztése kíméletes a természettel, és az organikus minőséget rendszeres, független ellenőrzések igazolják.
A kizárólag természetes, ökológiai összetevőkből álló mono fűszerek és fűszerkeverékek nem tartalmaznak sem sót, sem ízfokozót, sem mesterséges színezékeket vagy tartósítószereket.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!