Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
házi karamell krém recept

Házi karamell krém

A Házi karamell krém elkészítéséhez első lépésként egy főzőedényben kezdjük el melegíteni a cukrot és a vizet.

Alacsony lángon, keverés nélkül! melegítsük addig, amíg a cukor fel nem olvad. Forrástól számítva nagyjából 8-10 percre lesz szükségünk, mire eléri a kívánt színt és karamellizálódik.

Amíg a cukor melegszik, mérjük ki a vajat és a tejszínt, majd mikróban melegítsük meg, nagyjából másfél percig, hogy a vaj felolvadjon. Így a cukor nem fog visszakeményedni, amikor hozzáadjuk a tejtermékeket és könnyebb dolgunk lesz.

házi karamell krém

Amikor a cukor kész, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd ha mindet hozzáadtuk, keverjük el. Melegítsük még 2-3 percig, amíg újra össze nem melegszik és készen is vagyunk.

Ezután tegyük üvegbe és mire kihűl, már készen is vagyunk a krémmel, amit hűtőben 1-2 hétig tudunk tárolni. Jégkocka készítőbe helyezve ki is adagolhatjuk, a fagyasztóban pedig akár 6 hónapig is eláll.

A krémhez sót is adhatunk, így máris sós karamell krémet kapunk!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A recept elkészítéséhez habtejszín helyett használhatsz sűrített tejet is, hogy még krémesebb legyen a végeredmény!

Hozzávalók

  • 200 g kristálycukor
  • 150 ml habtejszín
  • 60 g vaj
  • 60 ml víz
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 200 g kristálycukor
  • 150 ml habtejszín
  • 60 g vaj
  • 60 ml víz
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.