A Házi karamell krém elkészítéséhez első lépésként egy főzőedényben kezdjük el melegíteni a cukrot és a vizet.
Alacsony lángon, keverés nélkül! melegítsük addig, amíg a cukor fel nem olvad. Forrástól számítva nagyjából 8-10 percre lesz szükségünk, mire eléri a kívánt színt és karamellizálódik.
Amíg a cukor melegszik, mérjük ki a vajat és a tejszínt, majd mikróban melegítsük meg, nagyjából másfél percig, hogy a vaj felolvadjon. Így a cukor nem fog visszakeményedni, amikor hozzáadjuk a tejtermékeket és könnyebb dolgunk lesz.
Amikor a cukor kész, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd ha mindet hozzáadtuk, keverjük el. Melegítsük még 2-3 percig, amíg újra össze nem melegszik és készen is vagyunk.
Ezután tegyük üvegbe és mire kihűl, már készen is vagyunk a krémmel, amit hűtőben 1-2 hétig tudunk tárolni. Jégkocka készítőbe helyezve ki is adagolhatjuk, a fagyasztóban pedig akár 6 hónapig is eláll.
A krémhez sót is adhatunk, így máris sós karamell krémet kapunk!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!