Ahogy sok más népszerű fogást, a klubszendvicset is az Egyesült Államoknak köszönhetjük, egyes források szerint már 19. század végén népszerűvé vált.
A klubszendvics sokféleképpen variálható, könnyen elkészíthető, mégis kiadós és igazán laktató! Ebben a receptben mustáros majonézzel tesszük még gazdagabbá az ízeket!
Az Ízmester Cseh Mustár pikáns ízvilágát a benne lévő fekete mustármagok csípőssége biztosítja. Karakterét pedig a krémes mustárba durván őrölt mustármagok adják.
Így készítsd el a Klubszendvicset!
Első lépésként készítsük el a szószt, amihez a majonézt keverjük el alaposan a mustárral. A salátaleveleket és a paradicsomot készítsük elő és mossuk meg.
Ezután jöhet a bacon. Ehhez a szeleteket félbevágjuk, hogy ne lógjon majd ki a szendvicsből, majd egy serpenyőben pár perc alatt készre sütjük. Tegyük félre.
A kenyérszeleteket vajazzuk meg mindkét oldalon, majd a bacon sütésére használt serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Pluszt ízt fog adni neki a baconből kisült zsír!
Ezután készítsük el a tükörtojást. Ennek keménysége ízlés kérdése, így készítsd olyan keménységűre, ahogy szereted! Mikor már majdnem kész, tegyük rá a sajt szeletet, hogy megolvadjon. Ha kész a tojás is, elkezdhetjük összeállítani a szendvicset.
Az egyik szelet kenyeret kenjük meg a szósszal, majd jöhet egy levél saláta, egy szelet paradicsom, 2 szelet sonka, egy tojás a sajttal, 2 fél bacon. Ezt egy szelet kenyérrel fedjük le, amit szintén kenjünk meg a szósszal, majd ismételjük meg az előbbi sorrendet és zárjuk még egy szelet kenyérrel.
Tálaláshoz keresztben vágjuk félbe, így két háromszög alakú szendvicset kapunk majd. Ha szeretnénk összetűzhetjük saslik pálcával, hogy ne essen szét.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!