Ez a leves olyan tartalmas és kiadós, hogy másodikra már nem is lesz szükség! A benne lévő céklának, citromnak, kurkumának és zöldségeknek köszönhetően pedig erősíti immunrendszerünket is!
A tojásnak felrakok kb 1 liter vizet forrni. Amikor már lobog, leveszem a hőfokot közepesre és beleteszem a tojásokat. Adok hozzá egy kevés sót, majd főzöm 10-12 percig. 10 percnél még picit lágy lesz a tojás, ki hogy szereti. Ha letelt az idő leöntöm róla a forró vizet és hagyom kihűlni, utána megpucolom és félre teszem.
A zöldségeket megtisztítom és apró kockákra vágom. A céklát leszűröm és egy tálba teszem. Egy főzőedénybe kevés olívaolajat teszek, majd mehet rá a hagyma, amit 1-2 percig pirítok rajta. Magas hőfokon dolgozzunk, figyeljünk, hogy ne kapja oda. Mehetnek rá a fűszerek és gyakori kevergetés mellett pirítsuk őket 1-2 percig.
Adjuk hozzá a többi zöldséget is, és a cékla kétharmadát. Keverjük el és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Közepes hőfokon főzzük 40 percig. Ha megpuhultak a zöldségek, vegyük ki a rozmaring szárát, húzzuk félre és botmixerrel pürésítsük.
Adjuk hozzá a maradék céklát és a tejszínt, majd főzzük 10-15 percig. Figyeljünk rá, hogy ne forraljuk.
Ha kész tálaljuk friss rozmaringgal, főtt tojással és lenmaggal.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.