Hirdetés
Curry hummusz recept sült babbal

Curry Hummusz

A konzerv csicseriborsó és a bab levét külön-külön szűrjük le. 

Mérjük ki a hozzávalókat, majd konyhai aprítóval kezdjük el pürésíteni. Addig csináljuk ezt, amíg minden hozzávaló jól összeáll és megfelelően krémes lesz. Ízléstől függően adhatunk még hozzá vizet, attól függően milyen sűrűn szeretjük.

Ha szeretnénk még krémesebbé tenni, a víz helyett használhatjuk a csicseriborsó levét is.

Curry hummusz recept sült babbal

Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, majd mehet rá a bab, só, bors, metélőhagyma és chili. 1-2 percig magas hőfokon pirítom, ez kerül feltétként a humuszra. 

Hozzá valamilyen kenyeret vagy tortillát tálalok, ebben az esetben a saját bagett receptemet készítettem el.

 

A bagett receptet ide kattintva találod!

TUTI TIPP

Így lesz még krémesebb a hummusz:

Ha időd engedi, szedd le a csicseriborsó héját! A turmixhoz, ha bírja, adj hozzá 1-2 db jégkockát! Pürésítsd elegendő ideig, daráld 5-6 percig a konyhai robotgépben!

Hozzávalók

  • 400 g csicseriborsó
  • 400 g bab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml víz
  • 50 ml olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 3 ek tahini
  • 1 tk római kömény
  • 1 + ½ tk curry
  • ½ tk koriander
  • 1 + ½ tk só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

  • 400 g csicseriborsó
  • 400 g bab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml víz
  • 50 ml olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 3 ek tahini
  • 1 tk római kömény
  • 1 + ½ tk curry
  • ½ tk koriander
  • 1 + ½ tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv