Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Zöldfűszeres csirkeszárny

Zöldfűszeres csirkeszárny

A recept támogatója:

ízmester logo

Hogyan pácoljuk a húsokat?

A húsok pácolása számos fontos szempont figyelembevételét igényli annak érdekében, hogy a végeredmény igazán ízletes legyen.

Az első és talán legfontosabb tényező a pác összetevőinek megválasztása. A savak, mint például a citromlé, ecet vagy bor, segítenek a hús puhulásában, míg az olajok, például az olívaolaj vagy a növényi olaj, nemcsak a fűszerek egyenletes eloszlását segítik elő, hanem megakadályozzák a hús kiszáradását is.

A pácolási idő szintén kulcsfontosságú. A puhább húsok, mint például a csirke vagy a hal esetében rövidebb pácolási idő is elegendő, gyakran 30 perctől néhány óráig. Ezzel szemben a keményebb húsok, mint a marha vagy a sertés, hosszabb pácolást igényelnek, akár 24 óránál is tovább. Az ideális pácolási idő megválasztása segít abban, hogy a hús megfelelően ízesített és puha legyen.

Zöldfűszeres csirkeszárny

A pácolás során a hőmérséklet és a tárolás is kiemelt figyelmet érdemel. A hús pácolását mindig hűtőszekrényben kell végezni, hogy elkerüljük a baktériumok elszaporodását. Ezzel biztosítható, hogy a hús friss maradjon és biztonságosan fogyasztható legyen.

Miután a pácolás befejeződött, a sütés előtt távolítsuk el a felesleges pácot a hús felületéről, hogy elkerüljük a leégést és az esetleges keserű ízt.

Ezen alapelvek betartásával a húsok ízletesek és megfelelően előkészítettek lesznek, biztosítva a tökéletes gasztronómiai élményt.

 

Így készítsd el a Zöldfűszeres csirkeszárnyakat!

A zöldfűszeres csirkeszárnyak elkészítéséhez első lépésként alaposan mossuk át a húst és tisztítsuk meg. Amikor ezzel megvagyunk, öntsük rá a folyékony fűszerpácot, alaposan keverjük össze, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Ez idő alatt tisztítsuk meg a zöldségeket. A brokkoli rózsákat szedjük szét, az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel. A hagyma külső leveleit távolítsuk el, majd negyedeljük fel.

Zöldfűszeres csirkeszárny

A spárgák végét törjük le, majd vágjuk három részre.

Ezután tegyük sütőedénybe a húsokat és a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük lefedve előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokra, 40 percre.

Ha letelt az idő vegyük le a fóliát és süssük további 15 percig, amíg megpirul.

A recept elkészítéséhez az Ízmester Folyékony Fűszerpácot használtam. A folyékony fűszerpácok megkönnyítik a pácolást, ráadásul még hozzáadott ízfokozót és nátrium-glutamátot sem tartalmaznak.

Az Ízmester Zöldfűszeres folyékony fűszerpác pedig még a Nők Lapja Food Awards díját is elnyerte 2023-ban!

 Ízmester Folyékony Fűszerpác

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A spárgák letört végeit tegyük el, le is fagyaszthatjuk és később tökéletes lesz mártások, vagy alaplevek ízesítésére!

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 800 g csirkeszárny
  • 1 csomag Ízmester Zöldfűszeres folyékony fűszerpác
  • 2 fej lilahagyma
  • 300 g gomba
  • 300 g brokkoli
  • 500 g spárga
  • 200 g édesburgonya
  • só, bors
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 800 g csirkeszárny
  • 1 csomag Ízmester Zöldfűszeres folyékony fűszerpác
  • 2 fej lilahagyma
  • 300 g gomba
  • 300 g brokkoli
  • 500 g spárga
  • 200 g édesburgonya
  • só, bors
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.