A torta alap elkészítéshez kimérem és ledarálom a zabpelyhet. Ne daráljuk lisztté, elég ha kicsit darabosra előkészítjük. Ezután kimérem a porcukrot, a kakaóport és alaposan elkeverem a zabbal. Majd mehet hozzá az olvasztott vaj.
Addig keverem, amíg egységes csoki színe nem lesz. Egy kb 20 cm átmérőjű tortaformába öntöm és lelapogatom. Ha kész mehet a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
A krémhez feldarabolom a csokit, majd egy fém edénybe teszem. Hozzáadom a többi alapanyagot is, majd gőz fölött felmelegítem, amíg a csoki teljesen fel nem olvad benne.
Ezután átöntöm egy másik edénybe, ezzel is gyorsítva a lehűtést. Körülbelül 30 percre hűtőbe rakom hűlni.
Ha lehűlt ráöntöm a tortaalapra és visszarakom a hűtőbe további 2-3 órára, de ha van rá lehetőségünk egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni. Szeletelés előtt kiveszem a formából és eperrel díszítem.