a hatodik szeretetnyelv

Túrós Nudli Eperszósszal

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

Hozzávalók a nudlihoz:

  • 300 g burgonya
  • 130 g gluténmentes lisztkeverék
  • 80 g túró
  • 20 g 1:4 édesítő
  • 1 db tojás

 

Hozzávalók az öntethez:

  • 150 g eper
  • 100 ml víz
  • ¼ tk fahéj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek 1:4 édesítő
  • 2 liter víz

A krumplit meghámozom, megmosom. Egy közepes edénybe felkockázom és engedek rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Kb 20 perc alatt puhára főzöm.

A krumpliról a vizet leszűröm, majd krumplinyomóval apróra töröm és hagyom kihűlni.

Addig elkészítem a szószt. Az epret leturmixolom a vízzel. Ezután egy kisebb forraló edénybe öntöm, hozzáadom a fahéjat, a vaníliát, majd közepes hőfokon sűrűre főzöm. 

Ehhez nagyjából 15-20 percre van szükség, majd félrehúzom. Hagyom kihűlni, csak utána adom hozzá az édesítőt.

Gluténmentes túrós nudli most eperszósszal!

Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadom a túrót, a tojást és a lisztet, majd pár perc alatt tésztává gyúrom.

Egy nagyobb edénybe tegyük fel a vizet forrni, ebben főzzük majd ki a tésztát. Mehet bele egy ½ tk só is.

A tésztát kb 5-6 részletben ujjnyi vastag gilisztává sodrom, majd 2-3 centis darabokra felvágom.

 Ha az egésszel készen vagyok és a víz is lobog, forr akkor mehetnek bele a tészták. Várjuk meg amíg a felszínre jönnek, majd 3-4 perc alatt meg is fő.

Ha kész, szűrjük le és már tálalhathatjuk is!

TUTI TIPP

Eper helyett használhatunk bármilyen szezonális gyümölcsöt is!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv