A krumplikat meghámozom, felkockázom, majd annyi vízben ami ellepi, felrakom főni. Amikor már megpuhult leöntöm róla a vizet, hozzáadom az oliva olajat, vegán krémet, sót, borsot és krumplitörővel összetöröm.
A “húsgolyókhoz” a tofut lecsepegtetem, majd villával összetöröm. Hozzáadom a fűszereket, a csicseriborsó lisztet és az útifűmaghéjat. Alaposan elkeverem és hagyom 15-20 percet állni.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A tofus keverékből golyókat formázok. Sütőpapírra rakom, majd mehet a sütőbe 15-20 percre.
A szószhoz egy serpenyőbe kimérem az olivaolajat és a lisztet, majd csomómentesre keverem. Alacsony hőfokon elkezdem melegíteni. Amikor már kezd sűrűsödni, hozzáadom a szójaszószt, a mustárt és a vegán krémet, sót, borsot, simára keverem.
Fokozatosan hozzáadom a vízben feloldott leveskockás keveréket, közben kevergetem. Forrásig főzöm, eddigre szépen besűrűsödik.