Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Vaníliás Kávélikőr

Vaníliás Kávélikőr

A recept támogatója:

bialetti logo

A kávélikőr egy édes, alkoholos ital, amelyet kávé és különböző szeszes italok, például rum, gin vagy vodka keverésével készítenek.

A kávélikőr fő összetevője a kávé, amely gazdag, aromás ízt kölcsönöz az italnak. A kávé mellett cukor, vanília, és néha más ízesítők, például csokoládé vagy karamell is kerülhet a likőrbe. Az ízvilága édes, selymes, kávés jegyekkel.

A kávélikőrök alkoholtartalma általában 15-30% között mozog, de ez a választott alapszesztől és a készítési módszertől függően változhat.

A kávélikőrt gyakran használják koktélok alapanyagaként, például a White Russian vagy az Espresso Martini készítésekor. Ezen kívül önmagában is fogyasztható, jéggel vagy desszertek, kávék ízesítésére is alkalmas.

 

Így készíts Vaníliás Kávélikőrt házilag!

A Kávélikőr elkészítéséhez főzzük le a szükséges mennyiségű kávét, majd hagyjuk kihűlni.

A Kávés Panna cotta receptet a gyönyörű D&G Blue Mediterraneo kollekció kotyogósával készítettem el, ami révén a Bialetti és a Dolce&Gabbana együtt ünnepli az olasz kávérituálét.

“Az új Bialetti Dolce&Gabbana kollekció a fehér tisztaságát és a kék intenzitását tükrözi, érzékszervi utazásra viszi az elmét, ahol az illatok, hangok és érzések ismerős és gyengéd esztétikában találkoznak.

Tisztelet a Földközi-tenger művészi mesterségei, tájai és egyedi színei előtt, a kávérituálét a stílus ünnepévé változtatva.”

Így készíts Vaníliás Kávélikőrt házilag!

A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot. A vizet mérjük ki, tegyük egy főzőedénybe és adjuk hozzá a cukrot. Közepes hőfokon forráspontig melegítsük, majd főzzük további 5 percig. Ezután tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A leírt mennyiségből kb. 200 ml cukorszirupot kapunk.

A recept elkészítéséhez használhatunk gint, rumot vagy vodkát is. Azonban ezek közül ízesítetlen változatot válasszunk.

A vanília rudat hozzában vágjuk be, majd kaparjuk ki a belsejét. Tegyük egy üvegbe, majd öntsük hozzá a gint, a cukorszirupot és a kávét. Keverjük el és hagyjuk egy napig állni.

Másnap szűrjük át, hogy eltávolítsuk belőle a vanília darabokat. Ezután légmentesen lezárva hónapokig eláll.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUDTAD?

A kávéban található antioxidánsok segíthetnek csökkenteni az oxidatív stresszt, amely a sejtek károsodásához vezethet. A koffein javítja a mentális éberséget és koncentrációt, valamint csökkentheti a fáradtságérzetet.

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

  • 500 ml gin
  • 250 ml kávé
  • 1 rúd vanília
  • 125 g kristálycukor
  • 125 ml víz
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 ml gin
  • 250 ml kávé
  • 1 rúd vanília
  • 125 g kristálycukor
  • 125 ml víz
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.