A Tzatziki egy hagyományos görög étel, amit általában görög joghurtból, reszelt uborkából, fokhagymából, olívaolajból, friss fűszerekből készítenek.
A Tzatziki egy nagyon frissítő és könnyen elkészíthető saláta, amelyet gyakran fogyasztanak gyros és más húsételek mellé, vagy akár pita kenyérrel és zöldségekkel is.
Így készítsd el a Tzatziki salátát!
A kígyóuborkát mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ízlés szerint sózzuk meg – kb. ¼ tk -, keverjük el, majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a krémet.
A sajtkrémhez adjunk zúzott fokhagymát, frissen őrölt borsot, olívaolajat, fehérborecetet, kaprot és kevés citromlevet. Keverjük ki jó alaposan.
A kígyóuborka a só hatására levet enged, ezt pedig le kell szűrnünk. A markunkban is ki tudjuk csavarni az uborka levét, de használhatunk tiszta konyharuhát is, hogy a lehetős legalaposabban ki tudjuk facsarni.
Ezután adjuk a krémhez és keverjük el. Tálaláshoz locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjunk rá egy kevés kaprot és adhatunk még hozzá olívabogyót is!
A recept elkészítését a HAJDÚ SAJT támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!