Készíts fagyit házilag!
Ha otthon készítesz fagyit, te magad választhatod meg az összetevőket, így biztos lehetsz benne, hogy csak természetes és egészséges alapanyagokat használsz, elkerülve a mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket és a túlzott cukrot.
Emellett bármilyen ízű fagyit készíthetsz, amit csak szeretnél, kísérletezhetsz különféle gyümölcsökkel, csokoládéval, fűszerekkel és más hozzávalókkal, hogy egyedi, személyre szabott fagylaltot alkoss.
A fagylaltkészítés ráadásul remek közös tevékenység lehet a család számára, különösen gyerekekkel együtt, hiszen kreativitást és közös időtöltést biztosít.
Végül, otthon te magad határozhatod meg a készítendő fagylalt mennyiségét, így elkerülheted a felesleges pazarlást, és mindig csak annyit készíthetsz, amennyire valóban szükséged van. Ezek az előnyök mind arra ösztönözhetnek, hogy otthon is próbálkozz meg a fagylaltkészítéssel, és élvezd a saját készítésű fagyi különleges ízeit és frissességét.
A fagyi mellé pedig mindenképp próbáld ki a Házi karamell szószt, aminek a receptjét itt találod!
Így készítsd el a trópusi vegán fagyi receptet!
A Vegán fagyi elkészítéséhez mi házilag készített joghurtot használtunk, ami még környezetbarátabbá és egészségesebbé is teszi!
A VEGITAL.HU jóvoltából a Hűtővel ellátott multifunkciós fermentáló készüléküket próbálhattuk ki, amivel növényi- és állati tejből is készíthetünk joghurtot, sajtot, kefirt, vagy tejfölt. Ráadásul még zöldségeket és gyümölcsöket is fermentálhatunk vele!
A fagyi elkészítéséhez első lépésként a kókusztejből joghurtot készítünk a fermentáló géppel. Ehhez mindössze egy vagy két konzerv kókusztejre van szükség. A gép 10 óra alatt el is készíteni a joghurtot.
A recept elkészítéséhez bármilyen növényi vagy állati eredetű joghurtot is fel tudtok használni.
A banánt felkarikázom. Az ananász héját eltávolítom, majd felkockázom. Fagyasztóba teszem és nagyjából 2 óra múlva már használhatjuk is.
A joghurtot, a fagyos banánt, az ananászt és egy kevés vaníliát turmixba teszek és pürésítem. Ha kész, félbevágom a maracuját és hozzákanalazom a magvakat. Kanállal elkeverem benne, majd visszarakom a fagyasztóba.
20 perc múlva átkeverem, majd újabb 20 perccel később megismétlem a folyamatot.
Ezután már tálalhatjuk is, amihez én még egy plusz maracuját használtam fel, de még kókuszchipsszel is felturbózhatjuk.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.
A recept létrejöttét a VEGITAL.HU támogatta!