A tojásleves egy hagyományos magyar leves, amely egyszerű, gyorsan elkészíthető és alapanyagokban sem túl bonyolult. A leves alapja egy könnyű rántás, amit tojással sűrítenek be.
Néhány receptben szerepelhet zöldség is, például sárgarépa vagy krumpli, de a klasszikus változat ezeket az alapanyagokat nem tartalmazza.
A tojásleves különösen népszerű a magyar konyhában, mert egyszerűsége és olcsósága miatt sok háztartásban gyakran készítik. Gyakran fogyasztják gyors ebédként vagy vacsoraként, és hűvösebb időben különösen kedvelt a melengető hatása miatt.
Így készítsd el a Tojásleves receptet!
Egy főzőedényben hevítsünk egy kevés zsírt. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Ízesítsük a fűszerekkel, majd folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a vizet. Tegyünk bele babérlevelet és közepes lángon főzzük addig, amíg forrni nem kezd.
A tojásokat üssük fel és villával verjük fel. Kedvünk szerint a levesbe egész tojásokat is tehetünk. A felvert tojáshoz adjunk egy kevés sót is.
Amikor a leves már forr, távolítsuk el a babérleveleket. Folyamatos keverés mellett csurgassuk bele a felvert tojásokat. Ezután közepes lángon főzzük további 2 percig és már tálalhatjuk is.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!