Hirdetés
Spenótos-Ricottás gnocchi

Spenótos-Ricottás gnocchi

A recept támogatója:

ízmester logo

Mi az a ricotta?

A ricotta egy lágy, krémes, enyhén édeskés ízű sajt, amelyet leggyakrabban tejsavóból készítenek. Kiválóan alkalmas különböző ételek ízesítésére, mert semleges ízével remekül illik sós és édes fogásokhoz is.

A ricottát az olasz konyhában töltelékként használják tésztákban, például ravioliban vagy cannelloniban, de szendvicskrémként, mártogatósokhoz vagy akár pizzafeltétként is megállja a helyét.

Krémessége miatt süteményekben is kedvelt, mint például a ricottás pitében vagy sajttortában, ahol a gazdag textúrájával különlegesebb, lágyabb eredményt ad.

Spenótos-Ricottás gnocchi

Így készítsd el a Spenótos-Ricottás tésztát!

Tegyünk fel vizet forrni, enyhén sózzuk meg. Amikor már forr, tegyük bele a gnocchi tésztát. Főzzük 2-3 percig, amíg fel nem úsznak a tészták a víz tetejére. Szűrjük le, és tegyük félre.

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a spenótot. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, amíg a levelek össze nem esnek. Adjuk hozzá a fűszereket, a tejszínt és a lereszelt parmezánt. Kevergetés mellett főzzük pár percig, amíg besűrűsödik a krém. Adjuk hozzá a ricottát is.

Fedezd fel az olasz konyha varázsát az Ízmester Tészta és Pizza fűszerkeverékkel! A paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű és oregánó tökéletes harmóniája pizzához és tésztás ételekhez egyaránt kiváló. A praktikus, három fokozatban állítható szórófejes tubus ráadásul megkönnyíti a fűszer adagolását!

Spenótos-Ricottás gnocchi recept

Tálaláshoz reszeljünk még rá egy kevés parmezánt!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A spenót gazdag vitaminokban, különösen A-, C- és K-vitaminban, amelyek erősítik az immunrendszert és támogatják a csontok egészségét. Emellett antioxidánsokban és vasban is bővelkedik, ami hozzájárul a sejtvédelemhez és az energiaszint fenntartásához.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 500 g gnocchi
  • 250 g ricotta
  • 100 g friss spenót
  • 200 ml tejszín
  • 50 g parmezán
  • 40 g vaj
  • 2 tk Ízmester Tészta&Pizza fűszerkeverék
  • ½ tk szárított fokhagyma
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 g gnocchi
  • 250 g ricotta
  • 100 g friss spenót
  • 200 ml tejszín
  • 50 g parmezán
  • 40 g vaj
  • 2 tk Ízmester Tészta&Pizza fűszerkeverék
  • ½ tk szárított fokhagyma
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.