Hirdetés
Hogyan csempészhetünk plusz fehérjét az étkezéseinkbe?

Hogyan csempészhetünk plusz fehérjét az étkezéseinkbe?

Nem éppen titok, hogy a fehérje fontos szerepet játszik az egészséges táplálkozásban.

Az aminosavláncokat tartalmazó fehérjék az izmoktól és az immunrendszertől kezdve a bőrön és a hajon át mindenféle folyamatot támogatnak a szervezetünkben. Azonban nem elég egyetlen fehérjében gazdag étkezést beiktatni, és azt nevezni egy napnak. Az egész napos fehérjefogyasztás számos előnnyel jár, mint például a stabil vércukorszint és az energiaszint fenntartása.

A szakértők általában 15-20 gramm fehérjét javasolnak étkezésenként, de egyes napokon nehéz lehet elérni ezt a mennyiséget.

Íme néhány kreatív módszer, hogyan növelhetjük a fehérjebevitelt egész nap!

 

Kreatív trükkök a zabpehelyhez

Keverjünk tojásfehérjét a főzés közben a zabpehelyhez, hogy extra fehérjét adjunk hozzá.

Főzzük tejjel víz helyett, ami plusz 8 gramm fehérjét jelenthet.

Adjunk hozzá semleges ízű babot, mint a fehérbab vagy csicseriborsó, ami szinte észrevehetetlen lesz az állagban, de jelentős fehérje-többletet ad.

 

Avokádó pirítós felturbózása

Adjunk hozzá fehérjében gazdag összetevőket, mint az edamame, fehérbab vagy zöldborsó.

Keverjünk hozzá túrót, amely fél csészénként 11 gramm extra fehérjét tartalmaz.

 

Joghurt a rántottához

Adjunk néhány kanál joghurtot a rántottához, hogy növeljük a fehérjetartalmat és krémesebb legyen az étel.

Hogyan csempészhetünk plusz fehérjét az étkezéseinkbe?

Fehérjében gazdag magvak

Tartsunk kéznél magvakat, mint a kendermag, tökmag, chia- és napraforgómag, amelyek kiváló fehérjeforrások és ropogós textúrát adnak az ételekhez.

 

Tojás hozzáadása ételekhez

Adjunk tükörtojást vagy főtt tojást a salátákhoz, levesekhez, rizses ételekhez, ami szintén plusz fehérjét jelent.

Tojás mint fehérjeforrás

Fehérjében gazdag italok

Váltsuk le a vizet tejalapú italokra, mint a tej, kefir amelyek jelentős mennyiségű fehérjét adnak hozzá.

 

Lencse hozzáadása darált marhahúshoz

Adjuk hozzá lencsét a darált marhahúsos ételekhez, mint a bolognai, pásztorpite vagy húsgombóc, hogy növeljük a fehérje- és rosttartalmat.

 

Halkonzervek

Használjunk halkonzervet, amely kiváló fehérjeforrás, és könnyen hozzáadható salátákhoz, tésztákhoz és más ételekhez.

Fagyasztott borsó

Használjuk fel a fagyasztott borsót, ami kiválóan illik sült rizshez, tésztaételekhez és salátákhoz, és extra fehérjét ad.

Borsó mint fehérjeforrás

Majonéz helyett joghurt vagy túró

Cseréljük le a majonézt joghurtra vagy túróra, hogy növeljük az étel fehérjetartalmát.

 

Alternatív lisztek

Süssünk magasabb fehérjetartalmú alternatív lisztekkel, mint a mandula- vagy kesudióliszt, hogy növeljük az ételeink fehérjetartalmát.

 

Ezekkel a kreatív módszerekkel könnyedén növelhetjük a napi fehérjebevitelt, ami segít az egészségünk és energiánk fenntartásában.

Érdemes kísérletezni és megtalálni azokat a kombinációkat, amelyek a legjobban illeszkednek az ízlésünkhöz és étkezési szokásainkhoz.

Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legújabb receptek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

olvass bele a többi cikkbe is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.