A langyos vízben elkeverem az élesztőt és hagyom felfutni, ez körülbelül 10 perc. A lisztet közben kimérem, elkeverem benne a sót, majd hozzáadom a joghurtot. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáadom.
Ezután 10 perc dagasztás következik. Ennyi idő alatt a tészta egyneművé válik. Cipót formázok belőle és lefedve, melegebb helyen 40-60 percet kelesztem.
Ha megkelt négy részre osztom, így négy nagyobb, kb 20-25 cm átmérőjű naan lesz belőle. Így tölteni tökéletesen lehet, ha szeretnénk.
Ha 8 részre osztjuk kisebb méreteket kapunk és jól passzol dahl, vagy levesek kísérőjeként is. Minden részt formázzunk cipóvá. A sütéshez egy serpenyőre és egy fedőre lesz szükség.
A serpenyőt jól felmelegítem. A naant formázhatom kézzel vagy nyújtófával is. Mivel a sütés folyamán megkel ezért érdemes vékonyra nyújtani, de ízlés szerint vastagabbra is nyújthatjuk, átsül.
Ha a serpenyő felmelegedett egy csipet liszttel meghintem, majd rárakom a nyújtott naant és lefedem a fedővel. Magas hőfokon 2-3 perc alatt megsül, ekkor a másik oldala hólyagossá válik, megfordítom és újra lefedem. Pár perc alatt a másik oldala is megsül.
Ha nem csináltál még, sütés közben nyugodtan ellenőrizd, hogy nehogy megégjen.
Ugyanezt a sütés megcsináljuk, ahány felé a tésztát vágtuk. Minden naan előtt lisztezzük meg kicsit a serpenyőt. A nyújtáshoz is használjunk lisztet, mert ragadni fog.
Amíg sül a tészta a többi cipót fedjük le, hogy ne száradjon ki.
Ha egy megsül, takarjuk be tiszta konyharuhával és minden naan kenyérrel csináljuk ugyanezt. Így a saját gőzében szépen megpuhul majd.