a hatodik szeretetnyelv

Sült Paprikás Hummusz

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 2 kápia paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • ¼ citrom v. lime
  • 30 ml olivaolaj
  • 30 ml víz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • 200 g szezámmag

 

Hozzávalók a feltéthez:

  • lilahagyma
  • fekete szezámmag
  • fekete olívabogyó
  • pisztácia

A szezámmagot közepes hőfokon egy serpenyőben megpirítom, vigyázzunk rá, hogy sűrűn keverjük meg, és ne pirítsük túl mert keserű lesz az íze. 

Ha megpirítottuk tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

A paprikát tisztítsuk meg, vágjuk ki a magházat és szeljük félbe. A fokhagymát úgy ahogy van vágjuk félbe. 

A sütőt melegítsük elő és kevés olivaolajjal meglocsolva tegyük tepsire a paprikákat és a fokhagymát, majd 200 C fokon 15-20 perc alatt süssük meg. Ha kész tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

 

melyik olaj egészséges?

 

A szezámmagot tegyük konyhai robotgépbe és addig daráljuk, amíg krémes nem lesz. Ez elég sokáig tart, többször kikapcsoltam a gépet, kanállal átkevertem, majd újra. Ha van otthon tahinink abból 3-4 evőkanállal tegyünk bele, viszont ha nincs így gyorsan készíthetünk magunknak.

Amikor már krémes adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, sót, fűszerpaprikát, sült paprikát, a sült fokhagyma egyik felét. Mehet bele a lime, az oliva és a víz is. Majd alaposan krémessé darálom őket.

A leírt hozzávalók 2-4 adagra elegendőek attól függően, hogy főételként vagy nassolnivalóként készítjük el.

A tetejét bármivel díszíthetjük: én egy konzerv vajbabot olivaolajon megpirítottam 2-3 perc alatt, összetörtem pár szem pisztáciát. Vékonyra felszeleteltem egy fej lilahagymát és némi olivabogyó is került rá! Rápakoltam még a grillezett fokhagyma másik felét is!

Mellé saját készítésű olivás bagettet tálaltam, amit a vajbab sütéséből maradt olivaolajon 1-2 perc alatt megpirítottam.

 

 

A bagett receptjét itt találod!

A recept létrejöttét a Russell Hobbs Magyarország támogatta!

TUTI TIPP

Füstölt fűszerpaprikával még gazdagabb ízt kapunk. Érdemes kipróbálni más fogásoknál is!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv