Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
melyik olaj egészséges?

Sült Paprikás Hummusz

A szezámmagot közepes hőfokon egy serpenyőben megpirítom, vigyázzunk rá, hogy sűrűn keverjük meg, és ne pirítsük túl mert keserű lesz az íze. 

Ha megpirítottuk tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

A paprikát tisztítsuk meg, vágjuk ki a magházat és szeljük félbe. A fokhagymát úgy ahogy van vágjuk félbe. 

A sütőt melegítsük elő és kevés olivaolajjal meglocsolva tegyük tepsire a paprikákat és a fokhagymát, majd 200 C fokon 15-20 perc alatt süssük meg. Ha kész tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

 

melyik olaj egészséges?

 

A szezámmagot tegyük konyhai robotgépbe és addig daráljuk, amíg krémes nem lesz. Ez elég sokáig tart, többször kikapcsoltam a gépet, kanállal átkevertem, majd újra. Ha van otthon tahinink abból 3-4 evőkanállal tegyünk bele, viszont ha nincs így gyorsan készíthetünk magunknak.

Amikor már krémes adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, sót, fűszerpaprikát, sült paprikát, a sült fokhagyma egyik felét. Mehet bele a lime, az oliva és a víz is. Majd alaposan krémessé darálom őket.

A leírt hozzávalók 2-4 adagra elegendőek attól függően, hogy főételként vagy nassolnivalóként készítjük el.

A tetejét bármivel díszíthetjük: én egy konzerv vajbabot olivaolajon megpirítottam 2-3 perc alatt, összetörtem pár szem pisztáciát. Vékonyra felszeleteltem egy fej lilahagymát és némi olivabogyó is került rá! Rápakoltam még a grillezett fokhagyma másik felét is!

Mellé saját készítésű olivás bagettet tálaltam, amit a vajbab sütéséből maradt olivaolajon 1-2 perc alatt megpirítottam.

 

 

A bagett receptjét itt találod!

A recept létrejöttét a Russell Hobbs Magyarország támogatta!

TUTI TIPP

Füstölt fűszerpaprikával még gazdagabb ízt kapunk. Érdemes kipróbálni más fogásoknál is!

Hozzávalók

  • 2 kápia paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • ¼ citrom v. lime
  • 30 ml olivaolaj
  • 30 ml víz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • 200 g szezámmag

 

Hozzávalók a feltéthez:

  • lilahagyma
  • fekete szezámmag
  • fekete olívabogyó
  • pisztácia
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 2 kápia paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • ¼ citrom v. lime
  • 30 ml olivaolaj
  • 30 ml víz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • 200 g szezámmag

 

Hozzávalók a feltéthez:

  • lilahagyma
  • fekete szezámmag
  • fekete olívabogyó
  • pisztácia
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv