A répát szűrjük le, majd a tojásokkal együtt pürésítsük le. Ehhez használhatunk turmixot vagy konyhai robotgépet is, a gyúrást a robotgép segítségével vagy kézzel is elvégezhetjük.
Amikor a répát simára törtük, mehet bele a só és a liszt, majd addig dolgozzuk, amíg egynemű tésztát nem kapunk belőle. A kész tésztát lefedve egy órát hagyjuk pihenni.
Amikor kész osszuk több részre, hogy könnyebb legyen nyújtani. Nyújtás során lisztezzük a tésztát. A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtsuk, majd használhatunk ravioli formázót, vagy pizzavágóval, késsel is formázhatjuk. Ehhez a következő méreteket használjuk: amikor kinyújtottuk a tésztát kb 4×4 cm-es töltött raviolit fogunk belőle készíteni. A 4×4-es négyzet közepére helyezzünk egy 1×1 cm méretű feta kockát. A töltelékhez adhatunk 1-1 kisebb levél bazsalikomot is. Ezután helyezzünk rá egy másik kinyújtott tésztalapot és szaggassuk ki a raviolit. Ha kést használunk egyszerűen csak daraboljuk méretre. Ha szükséges a széleit kézzel is lapogassuk össze, hogy főzés közben ne nyíljon szét. (Ravioli forma esetén erre nincs szükség)
Ezután forraljunk fel 2-3 liter vizet, adjunk hozzá egy teáskanál sót, majd egyenként rakjuk bele a raviolikat. 3-4 percig főzzük majd szűrjük le.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadok pár levél bazsalikomot és egy tk mézet, majd belehelyezem a már megfőtt raviolikat. Pár perc alatt magas hőfokon megpirítom, sózom, borsozom.
Tálaláskor fügét és parmezánt adok hozzá.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.