Hirdetés
savanyúság retek recept

Mézes-Chilis Retek

A recept támogatója:

ízmester logo

A fekete bors az egyik legrégebben használt fűszer a világon, és számos nemzetiségi konyha alapvető hozzávalója.

Íze: Intenzív, csípős ízű, amely a benne lévő piperin nevű vegyületnek köszönhető.
Aroma: Földes, meleg és kissé citrusos illatú.

A fekete, zöld, rózsaszínű és fehér bors mind ugyanazon a növényen terem, amely a Piper nigrum nevű borscserje. A borsok színe és íze attól függ, hogy mikor szedik le őket és hogyan dolgozzák fel. A fekete borsot az éretlen, zöld bogyókból szüretelik, amelyeket erjesztenek, majd napon szárítanak.

savanyú retek recept

A recept elkészítéséhez az Ízmester Feketeborsot használtam, ami sokféleképpen használható húsok, levesek, szószok, húslevesek, pácok és sajtok ízesítésére.

Használatával a mindennapi ételek enyhén fűszeres utóízt és kellemes aromát kapnak. Az egész fekete borsot főzés közben érdemes az ételhez adni, mivel a borsszemek fokozatosan engedik ki finom ízüket és aromájukat, gazdagítva ezzel az étel ízvilágát.

 

Így készítsd el a Mézes – Chilis Retek savanyúságot!

A recept elkészítéséhez először is forró vízben fertőtlenítsük az üvegeket. Ezután hagyjuk őket megszáradni.

A retkek levelét távolítsuk el, majd vágjuk le a tetejét és az alját. Ezután vékony szeletekben karikázzuk fel.

A fokhagymát tisztítsuk meg és a gerezdeket szintén szeleteljük fel vékonyan. Az oregánót mossuk meg és készítsük elő a hozzávalókat.

A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a mézet, a sót, a chilit és az almaborecetet. Keverjük el alaposan, amíg a méz fel nem oldódik.

savanyúság retek recept

A retek szeletekkel félig töltsük meg az üveget, majd adjunk hozzá pár szelet fokhagymát, fél teáskanál egész borsot és egy szál oregánót. Majd töltsük meg retek szeletekkel teljesen az üveget, a tetejére pedig kerüljön még pár szelet fokhagyma és egy kevés fekete bors is.

Végezzük el ezeket a lépéseket mind a négy üvegen, majd öntsük fel a forró vizes keverékkel, hogy teljesen ellepje.

Tekerjük rá jó szorosan a kupakokat, majd hagyjuk a konyhapulton kihűlni. Ezután mehet is a hűtőbe, adjunk neki 1-2 napot, hogy összeérjenek az ízek. Felbontás után 1 héten belül érdemes elfogyasztani.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A retek leveléből kiváló pesztót készíthetünk, ha összedaráljuk parmezánnal, fenyőmaggal és olívaolajjal.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 csomó retek
  • 2 fej fokhagyma
  • 4 szál friss oregánó
  • 800 ml víz
  • 120 ml almaborecet
  • 3 ek méz
  • 2 tk őrölt chili
  • 4 tk egész fekete bors
  • 1 tk só
  • 4 db 500 ml befőttes üveg
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 4 csomó retek
  • 2 fej fokhagyma
  • 4 szál friss oregánó
  • 800 ml víz
  • 120 ml almaborecet
  • 3 ek méz
  • 2 tk őrölt chili
  • 4 tk egész fekete bors
  • 1 tk só
  • 4 db 500 ml befőttes üveg
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.