A McChicken szendvics a McDonald’s egyik népszerű terméke, amelyet először 1980-ban vezettek be az Egyesült Államokban. Az eredeti változat egy sült csirkemell filéből, majonézből és salátából állt, amelyeket egy szezámmagos zsemlében tálaltak. Azonban nem volt azonnali siker, és néhány év múlva visszavonták a kínálatból.
A McChicken szendvicset 1988-ban újra bevezették, ekkor már nagyobb sikerrel. Azóta folyamatosan elérhető a legtöbb McDonald’s étteremben világszerte.
Így készítsd el airfryerben a McChicken szendvicset!
A McChicken szendvics elkészítéséhez első lépésként készítsük el a húspogácsákat. A felkockázott csirkehúst, a tojással, a sóval és a keményítővel daráljuk krémesre. Ezután formázzunk belőle két, egyforma méretű kerek pogácsát. Tegyük sütőpapírra és mehet a fagyóba 45 percre.
Amíg a húspogácsa szilárdul, készítsük el a szószt. Mérjük ki a hozzávalókat és keverjük ki egymással. Ezzel meg is vagyunk! A jégsalátát szeleteljük fel vékonyan. A zsemléket pedig vágjuk félbe.
A recept a COSORI Turbo Blaze Forrólevegős Sütőben készült, ami 9 különböző előre programozott funkcióval, valamint 30°C és 230°C közötti hőmérsékleti skálával segít könnyebbé, energia és idő takarékosabbá tenni a konyhában töltött időt!
A bunda elkészítéséhez a tojást, a tejet, a sót, a borsot, a fokhagymát keverjük ki. Ezután adjuk hozzá a keményítőt és a lisztet, dolgozzuk össze, amíg csomómentes nem lesz.
Melegítsük elő az airfryert. Amikor a hús már megdermedt, forgassuk meg először keményítőben, majd a tojásos keverékben. Tegyük sütőpapírral bélelt airfryerbe. Süssük 200 C fokon 8 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 6 percig.
Ha kész, állítsuk össze a szendvicset! A buci aljára helyezzük a húspogácsát, kenjük meg a szósszal, majd szórjuk meg a salátával és helyezzük rá a buci tetejét.
A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!