Az őszi hideg napokon nincs is jobb, mint egy tápláló és ízletes marharaguval melegíteni fel magunkat. A ragu nemcsak finom, de tápanyagokban gazdag étel is, amely hosszan tartó energiát biztosít a szervezet számára. A lassú főzés során a hús omlóssá válik, az ízek összeérnek, és egy igazán lélekmelengető fogás születik.
A marhahús fogyasztása hosszú múltra tekint vissza, és mára a mindennapjaink részévé vált. Mértékkel fogyasztva a hús értékes tápanyagokkal látja el a szervezetet, hozzájárul az izomzat fenntartásához és támogatja az immunrendszert.
Így készítsd el a Marharagu receptet!
A marhahúst mossuk meg és hártyázzuk le. Ezután vágjuk nagyobb, kb. 4×4 cm kockákra. A hagymát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A fokhagymát zúzzuk össze.
Tegyük a zsírt a Slow Cookerbe, majd állítsuk a programot “soup” módra, ezzel magasabb hőfokot tudunk elérni, amire az elején szükségünk lesz. Hagyjuk nyitva a fedelét és tegyük a zsírra a marhahúst. Hagyjuk kérgesedni 1-2 perc alatt, majd vegyük ki és adjuk a zsírhoz a hagymákat.
Pároljuk 2-3 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük el. Mehet hozzá a liszt is, amit keverjünk addig, míg eltűnnek a fehér részek. Adjuk hozzá a fűszereket, a marhahúst, a sört és az alaplevet. Csukjuk le a slow cookert, állítsuk “slow cook” módra 3 órára és hagyjuk főni.
A recept elkészítéséhez használt Cosori Slow Cooker egy sokoldalú rizsfőző, amely nem csak rizs készítésére alkalmas. A 18 különböző előre beállított programnak köszönhetően számos ételt főzhetünk benne, mint például zabpelyhet, párolt zöldségeket, lekvárokat, leveseket, főzelékeket és ragukat.
Ha nincs lassú főzőnk, a tűzhelyen is elkészíthetjük a receptet: Tegyük a zsírt egy főzőedénybe és közepes lángon kezdjük el párolni a marhahúst. Hagyjuk kérgesedni 1-2 perc alatt, majd vegyük ki és adjuk a zsírhoz a hagymákat. Pároljuk 2-3 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük el. Mehet hozzá a liszt is, amit keverjünk addig, míg eltűnnek a fehér részek. Adjuk hozzá a fűszereket, a marhahúst, a sört és az alaplevet. Fedjük le és hagyjuk főni három órán át alacsony hőfokon.
Ha kész tálaljuk főtt burgonyával vagy burgonyapürével!
A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!