A langyos tejben elkeverem az 1 tk cukrot és az élesztőt. Körülbelül 10 perc alatt felfuttatom.
A lisztet kimérem, hozzáadom a cukrot, a sót és elkeverem. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáadom, majd mehet bele a tojás és a tejszín.
Nagyjából 10 percig dagasztom, amíg szép egységes tésztát kapok. Kicsit tapadós, de nem lisztezem tovább. Cipót formálok belőle és lefedve egy órát kelesztem.
Amíg a tészta kel elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat egy tálba kimérem, majd elkeverem egymással és hagyom állni.
Ha letelt az idő és kb a kétszeresére nőtt, téglalap alakban fél ujjnyi vastagra nyújtom. 5×5 centiméteres négyzeteket kell kivágni belőle, ami nekem 4x4es osztásban ki is jött a tészta méretéből.
A négyzetek közepére jöhet a töltelék, kb 1-2 tk adagokban. Mindegyik négyzetből kis cipókat formálok. A két- két szemben lévő sarkát össze csípem, majd golyóvá formázom.
Akkora sütőformát válasszunk, amiben kényelmesen (nem szorosan) elférnek egymás mellett. A formát érdemes vajjal, vagy vaj/olasprayvel kikenni mielőtt belerakjuk a puffancsokat.
Ha megformáztam mindet, letakarom és még egy 30-40 percig kelesztem. Ezután egy tojássárgáját egy ek tejjel elkeverek és lekenem vele a puffancsok tetejét, majd még egy kevés kristálycukorral megszórom sütés előtt.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra és kb 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt a tetejét megszórom porcukorral.