Mire van szükségünk egy tökéletes nyári desszerthez? Szerintem már az is elég, ha nem kell bekapcsolnom a sütőt, de az sem utolsó szempont, hogy könnyed és üde legyen! Ezeket a kritériumokat szem előtt tartva készült el ez a sütésmentes Kókuszos Sajttorta.
Első lépésként készítsük el az alapot. Ehhez kekszre lesz szükségünk, általában vajas kekszet szoktam választani, így plusz édesítést már nem igényel, de használhatunk háztartási kekszet vagy készen kapható darált kekszet is az elkészítéséhez.
A kekszeket mérjük ki és daráljuk le. A vajat olvasszuk meg, majd öntsük a kekszre és keverjük el alaposan. Ezután öntsük egy 20-22 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába és egy kanállal oszlassuk el. Egy sima aljú pohárral megfelelően le tudjuk lapogatni, hogy összetapadjon. Fedjük le és tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez szükséges fehér csokoládét gőzfürdő felett olvasszuk meg. A mascarponet tegyük egy nagyobb tálba, majd habverővel dolgozzuk át, hogy lazítsunk rajta. Szitáljuk rá a porcukrot, adjuk hozzá a vanília kivonatot és az olvasztott csokit is. Keverjük el spatulával vagy fakanállal. Ha simára kevertük mehet bele a kókuszreszelék is, amit szintén keverjük el a krémmel.
Ha ezzel megvagyunk, vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és kanalazzuk rá a krémet. Kenjük el rajta. A ganachehoz melegítsük fel a tejszínt, majd öntsük a feldarabolt fehércsokira. Keverjük addig, amíg fel nem olvad a csokoládé, majd öntsük rá a kókuszos krémre. Kanállal egyengessük el, hogy a tetején elterüljön a ganache.
Ezután szórjuk meg kókuszreszelékkel vagy kókuszchipsszel és lefedve tegyük a hűtőbe 3-4 órára. Amikor megdermed már szeletelhetjük is!