Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Kávés Panna Cotta

Kávés Panna Cotta

A recept támogatója:

bialetti logo

A panna cotta egy népszerű olasz desszert, amit tejszínből, cukorból és zselatinból készítenek. Az étel neve szó szerint “főtt tejszínt” jelent, és az Észak-Olaszországból, Piemont régiójából származik.

A panna cotta selymes textúrája és finom íze miatt sokak kedvence, és általában egyszerűen, de elegánsan tálalják.

Tejszín: A desszert alapja, amely krémes és gazdag ízt biztosít.

Cukor: Édesítő szerként használják.

Zselatin: Segít megdermeszteni a tejszínt, így szilárd, de mégis krémes állagú lesz.

Vanília: Gyakran adják hozzá, hogy fokozza az ízét, de más ízesítőkkel is variálható, mint például kávéval, csokoládéval vagy különböző gyümölcsökkel.

Kávés Panna Cotta recept

Panna cotta variációk

A panna cotta sokféle ízesítéssel elkészíthető!

Csokoládés panna cotta: Kakaóport vagy olvasztott csokoládét adnak a tejszínhez.

Kávés panna cotta: Erős kávéval ízesítik a tejszínt.

Citrusos panna cotta: Narancs vagy citromhéjjal, illetve levével ízesítik.

Kávés Panna Cotta recept

Így készítsd el a Kávés panna cotta desszertet!

A panna cotta elkészítéséhez a hideg vízbe áztassuk be a zselatin lapokat és tegyük félre 10-15 percre. Egy főzőedénybe mérjük ki a habtejszínt, a cukrot, a kávét és a vanília kivonatot és tegyük fel főni közepes hőfokon.

Nagyjából 70 C fokra kell felhevíteni, vagyis figyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel.

Ha elértük a kívánt hőfokot, a cukor felolvadt és enyhén gőzölög, húzzuk le a főzőlapról. A zselatinból nyomkodjuk ki a vizet és adjuk a rugalmas zselatin lapokat a meleg tejszínes keverékhez. Keverjük addig, amíg fel nem olvad benne.

A Kávés Panna cotta receptet a gyönyörű D&G Blue Mediterraneo kollekció kotyogósával készítettem el, ami révén a Bialetti és a Dolce&Gabbana együtt ünnepli az olasz kávérituálét.

“Az új Bialetti Dolce&Gabbana kollekció a fehér tisztaságát és a kék intenzitását tükrözi, érzékszervi utazásra viszi az elmét, ahol az illatok, hangok és érzések ismerős és gyengéd esztétikában találkoznak.

Tisztelet a Földközi-tenger művészi mesterségei, tájai és egyedi színei előtt, a kávérituálét a stílus ünnepévé változtatva.”

D&G Blue Mediterraneo kollekció kotyogós

Töltsük tálkákba és tegyük hűtőbe 2-3 órára, amíg meg nem szilárdul. Tálaláshoz reszeljünk rá étcsokoládét!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUDTAD?

A panna cotta világszerte népszerű a könnyű elkészítése és elegáns megjelenése miatt. Különösen kedvelt azok körében, akik szeretik az egyszerű, de ízletes desszerteket. Az olasz éttermek menüjében gyakran megtalálható, de otthon is könnyen elkészíthető.

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

  • 600 ml habtejszín
  • 150 ml kávé
  • 150 ml kristálycukor
  • 4 lap zselatin
  • 1 tk vanília kivonat
  • étcsokoládé a díszítéshez
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 600 ml habtejszín
  • 150 ml kávé
  • 150 ml kristálycukor
  • 4 lap zselatin
  • 1 tk vanília kivonat
  • étcsokoládé a díszítéshez
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.