Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Gyümölcsös tejberizs recept reggelire vagy desszertnek.

Gyümölcsös tejberizs

A rizst mérjük ki és mossuk át. Szűrjük le, majd 100 ml vízzel tegyük fel lefedve, alacsony lángon főzni. Addig főzzük, amíg be nem szívja a vizet. Vigyázzunk rá, nehogy lepirítsuk az alját. Nagyjából 5-6 perc alatt be is szívja a vizet.

Ezután adjuk hozzá a tejszínt és 200 ml tejet. Keverjük el, majd mehet hozzá a cukor, a vanília és a citromhéj. Gyakori kevergetés mellett alacsony lángon főzzük addig, amíg a rizs be nem szívja a nedves összetevőket. Nagyjából 10-12 percig.

Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá a maradék 250 ml tejet és egy üveg Ricely rizsitalt. Keverjük el, majd főzzük tovább, amíg krémes nem lesz, körülbelül 15 percig.

Amikor készen vagyunk, vegyük le a főzőlapról, adjuk hozzá a vajat és keverjük el, amíg fel nem olvad. Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig. 

Tálaláshoz adjunk hozzá friss gyümölcsöket!

tejberizs recept

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Valoryz támogatta.

TUDTAD?

Azzal, hogy a rizst használat előtt átmosod megszabadulsz a rajta lévő felesleges keményítőtől. Ezzel nem csak pár kalóriát úszol meg, de a kifőtt rizs sem lesz ragacsos!

Hozzávalók

  • 200 g rizs
  • 100 ml víz
  • 200 ml tejszín
  • 450 ml tej
  • 1 üveg Ricely a kedvenc ízesítéseddel!
  • 50 g cukor
  • ¼ bio citrom héja
  • 1 tk vanília kivonat
  • 20 g vaj
  • 50 g gyümölcs
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 200 g rizs
  • 100 ml víz
  • 200 ml tejszín
  • 450 ml tej
  • 1 üveg Ricely a kedvenc ízesítéseddel!
  • 50 g cukor
  • ¼ bio citrom héja
  • 1 tk vanília kivonat
  • 20 g vaj
  • 50 g gyümölcs
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.