Ezért készíts házilag nassolnivalót!
Az otthoni nassolnivalók készítése számos előnnyel jár a boltban vásárolt késztermékekhez képest, különösen, ha figyelembe vesszük az ultrafinomított élelmiszerek egészségi kockázatait!
Jobban kontrollálhatod az összetevőket
Otthon magad válogathatod meg az alapanyagokat, így elkerülheted a mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket, színezékeket és ízfokozókat, amelyeket sok ultra finomított élelmiszer tartalmaz.
Az otthoni nassolnivalókban kevesebb lehet a cukor, só, és egészségesebb zsírokat használhatsz, mint a bolti termékekben.
Tápanyagban gazdagabb ételek készíthetők
Az ultra finomított élelmiszerek gyakran alacsonyabb tápanyagtartalmúak, míg az otthon készített nassolnivalókkal több vitamint, ásványi anyagot és rostot vihetsz be.
A házilag készített ételek fogyasztása támogatja a hosszú távú egészséget, és segíthet megelőzni bizonyos krónikus betegségeket, például a szív- és érrendszeri problémákat, cukorbetegséget és elhízást.
Az ultra finomított élelmiszerek egészségügyi kockázatai
A bolti élelmiszerek erősen feldolgozottak, ami azt jelenti, hogy sok természetes tápanyag elvész a gyártási folyamat során.
Ezen kívül gyakran magas a kalóriatartalmuk, de kevésbé laktatóak, ami túlfogyasztáshoz és súlygyarapodáshoz vezethet. Több tanulmány is összefüggést talált az ultra finomított élelmiszerek fogyasztása és különböző egészségi problémák, mint például a szívbetegségek, a cukorbetegség és a rák fokozott kockázata között.
Pénzt takaríthatsz meg
Bár kezdetben úgy tűnhet, hogy a bolti nassolnivalók kényelmesebbek, hosszú távon olcsóbb lehet, ha otthon készíted el őket.
Kreativitás és élvezet
A házi nassolnivalók készítése szórakoztató, és lehetőséget ad arra, hogy új ízeket próbálj ki, kísérletezz az összetevőkkel, és az igényeidhez igazítsd az ételeket.
Így készítsd el a Fahéjas mandula receptet!
A cukrot, a fahéjat és a csipet sót mérjük ki és keverjük el egymással. A tojást üssük fel, válasszuk külön a sárgáját a fehérjétől. A fehérjéből verjünk kemény habot.
Ez a recept tökéletes arra, hogy egy másik receptből kimaradt tojásfehérjét felhasználjuk!
Óvatos mozdulatokkal keverjük el a cukros keveréket a felvert tojásfehérjével. Ezután forgassuk bele a mandulát.
Ha olyan mandulát vásároltunk, amin még rajta van a héja, ezt könnyen el tudjuk távolítani: öntsünk forró vizet a mandulaszemekre és hagyjuk állni 15 percig. Ezután könnyen le tudjuk fejteni a héját. Ha kész, tegyük papírtörlőre és itassuk fel róla a nedvességet.
Az Ízmester Őrölt Fahéj sokoldalúan felhasználható, ízesíthet édes és sós ételeket, süteményeket, forró italokat, zabkását vagy curryket.
Sütőpapírral bélelt tepsin egyengessük el a mandulaszemeket. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 150 C fokra és süssük 25 percig.
Hagyjuk kihűlni, majd törjük kisebb darabokra.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!