Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Mi az a Crêpes Suzette?

A Crêpes Suzette egy híres francia desszert, amely vékony palacsintából (crêpe) készül, és általában narancs likőrrel ízesített narancs szirupban van flambírozva.

Palacsinta (Crêpe): Vékony francia palacsinta, amely lisztből, tojásból, tejből, vajból és egy csipet sóból készül.

Narancsszósz: Frissen facsart narancslé, narancshéj, cukor, vaj és narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau).

Crêpes Suzette recept

Flambírozás: A kész palacsintákat narancsszószban mártják, majd a serpenyőben meggyújtják a narancslikőrt, hogy flambírozzák a desszertet. Ezáltal egy finom, karamellizált ízt kap a Crêpes Suzette.

A Crêpes Suzette-t általában melegen tálalják, és a flambírozás látványos művelete gyakran az asztalnál történik, ami különleges élményt nyújt a vendégek számára.

Ez a desszert a francia konyha egyik ikonikus fogása, amely a finom ízek és a látványos tálalás kombinációjával nyűgözi le az embereket.

További palacsintás receptjeinkért kattints ide!

 

Így készül a Crêpes Suzette palacsinta!

Első lépésként készítsük el a palacsintát. A tojást üssük fel egy tálba, adjuk hozzá a tejet és a cukrot, majd keverjük ki. Ezután adjuk hozzá a lisztet is, két részletben. Addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Ha kész, öntsük fel a szódával és keverjük el.

Egy seprenyőbe tegyünk egy fél tk olajat, hevítsük fel, majd öntsünk a serpenyőbe egyharmad merőkanál palacsinta tésztát. Mozgassuk a serpenyőt, amíg mindenhol el nem fedi a tészta. Süssük oldalanként 1-2 percig. Folytassuk, amíg az összes tésztát ki nem sütjük.

A narancsok héját reszeljük le, majd hámozzuk meg. Facsarjuk ki két narancs levét.

A recept elkészítéséhez a Russell Hobbs SLOW JUICER GYÜMÖLCSPRÉST használtam, amivel finom és durva rostokkal is tudtok préselni. Fagyasztott gyümölcsök feldolgozására is alkalmas, amivel isteni finom sorbet is készíthető!

Russell Hobbs SLOW JUICER GYÜMÖLCSPRÉS

A harmadik narancsot szeleteljük fel, majd távolítsuk el a magokat.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat. Amikor elolvadt, adjuk hozzá a porcukrot és keverjük addig, amíg meg nem olvad. Adjuk hozzá a narancshéjat és a narancsszeleteket. Melegítsük 5-6 percig, amíg szirupos nem lesz.

A palacsintákat hajtsuk félbe, majd ismét félbe. Tegyük a narancsos szirupba, locsoljuk meg vele.

Ha szeretnénk flambírozhatjuk, ettől még tovább karamellizálódik a cukor. Ehhez öntsünk rá egy kevés narancslikőrt és gyújtsuk meg. Hagyjuk teljesen elégni az alkoholt, majd fogyaszthatjuk is.

Crêpes Suzette recept

A recept elkészítését a Russell Hobbs Magyarország támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el lépésről-lépésre, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A Crêpes Suzette története körül több legenda is kering. Az egyik szerint a desszert 1895-ben született Monte Carlo-ban, amikor Henri Charpentier, egy 14 éves pincér, véletlenül megégette a szószt, amellyel a palacsintákat készítette. Állítólag a vendégeknek annyira ízlett a véletlenül létrejött flambírozott szósz, hogy Charpentier a herceg kedvéért Suzette-nek nevezte el a desszertet.

Hozzávalók

Hozzávalók a palacsintához:

  • 120 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 150 ml tej
  • 150 ml szóda
  • 10 g cukor

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 db bio narancs héja
  • (2 db bio narancs leve
  • 1 db bio narancs húsa)
  • 160 g porcukor
  • 160 g vaj

3 ek narancslikőr a flambírozáshoz

Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a palacsintához:

  • 120 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 150 ml tej
  • 150 ml szóda
  • 10 g cukor

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 db bio narancs héja
  • (2 db bio narancs leve
  • 1 db bio narancs húsa)
  • 160 g porcukor
  • 160 g vaj

3 ek narancslikőr a flambírozáshoz

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.