Tedd nosztalgikussá a napod az új Barbie film ihlette recepttel! Az ízek és a színek összhangja nemcsak a gyerekek, de a felnőttek szívét is elbűvöli.
A vajat mérjük ki és olvasszuk fel. Adjuk hozzá a cukorhoz és kézi habverő segítségével keverjük addig, amíg a cukor és a vaj egyneművé nem válik.
Ezután adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el. Mérjük ki az ételfestéket és a vaníliát, majd adjuk hozzá. A színezéshez krém állagú ételfestéket használtam, de piros színnel is dolgozhatunk, ebben az esetben fokozatosan adjuk hozzá a színezéket, amíg el nem érjük a kívánt színhatást.
A lisztet két részben adjuk hozzá, így könnyebb csomómentesre keverni. A sütéshez egy 20×30 cm méretű kerámia edényt használtam, de választhatunk kb 25 cm átmérőjű kerek sütőformát is.
Tegyünk a formába sütőpapírt, majd öntsük bele a tésztát és egyengessük el.
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 175 C fokra és süssük a tésztát 45-50 percig. Ha elkészült vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezalatt készítsük el a krémet. A habtejszínt verjük fel kemény habbá. Ezután adjuk hozzá a mascarponet, az átszitált porcukrot és az ételfestéket is. Keverjük el alaposan és tegyük hűtőbe, amíg nem használjuk fel.
Ha a tészta teljesen kihűlt, vágjuk le a széleket. Kenjük meg a krémmel, a tetejét pedig még szórócukorral díszíthetjük.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!