A bajor virslisaláta egy hagyományos bajor étel, amely fő összetevői a vékonyra szeletelt virsli (gyakran bécsi vagy Lyoner típusú), vékonyra vágott hagyma és ecetes-olajos öntet. Gyakran adnak hozzá savanyú uborkát, paprikát vagy más zöldségeket is.
A bajor virslisalátát általában hidegen tálalják, és friss kenyérrel vagy pereccel fogyasztják. Népszerű étel sörkertekben és hagyományos bajor vendéglőkben, gyakran könnyű ebédként vagy vacsoraként szolgálják fel.
Így készítsd el a Bajor virslisaláta receptet!
Első lépésként daraboljuk fel a virslit. Először vágjuk félbe, majd hosszában is vágjuk el kétszer, így negyedelt szeleteket kapunk.
Az uborkáról öntsük le a levet, majd negyedeljük fel. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe és szeleteljük.
Az Ízmester Klasszikus Bébiuborka https://lacikonyha.hu/term%C3%A9kek/bebiuborka-savanyusag/savanyúság ízvilágát a különlegesen összeállított páclének köszönheti, ami nem csak az ízről, de az uborka roppanósságáról is gondoskodik!
Egy kis tálba mérjük ki a fehérborecetet, az olívaolajat, a mustárt, majd borsozzuk meg és keverjük el.
A petrezselymet aprítsuk fel, majd az öntettel együtt keverjük el a salátával.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!