Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
almás pite recept

Almás pite

A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a cukrot, majd elmorzsolom a vajat. Végül hozzáadom a vizet és gombóccá gyúrom. Mehet 20-30 percre a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. 

Az almákat megpucolom és felkockázom. Ráöntöm a citromlevet és elkeverem. Egy kisebb edényben elkeverem a lisztet, keményítőt, fahéjat, szerecsendiót, sót, majd az egészet ráöntöm az almakockákra és átforgatom, végül pedig jöhet a víz és azzal is elkeverem. 

A tésztát kiveszem a hűtőből és kör formában kinyújtom 3-4 mm vastagra. A sütőformába fektetem, kb egy 30 centis formát tölt meg a tészta és a töltelék. Ha beleillesztettük a formába úgy hogy oldalfala is maradjon, akkor jöhet bele a töltelék. 

A sütőt légkeverésen 180 C fokon előmelegítem, majd mehet bele a pite 20 percre. Amíg készül kimérem a krém összetevőit és csomómentesre keverem.

almás pite recept

Amikor a sütési időből 20 perc letelt, kiveszem, ráöntöm a krémet és mehet vissza a sütőbe 30 percre.

Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszeletelnénk.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

@dizajnkonyha Dobj egy lájkot ha ennéd!😛🤤 #mutimiteszel #magyar #nekedbe #viral #magyartiktok #receptek #sütés #sütemény ♬ Forever – Labrinth

TUDTAD?

Az alma almasav tartalma kedvező hatással van a belek és a máj működésére. Emellett méregtelenítő hatású, fogyasztása csökkenti a vesekő képződést.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 180 g liszt
  • 100 g cukor
  • 100 g vaj
  • 1 tk cukor
  • 60 ml víz
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 5 db alma
  • 50 g cukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek liszt
  • 2 ek keményítő
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • ¼ tk szerecsendió
  • 5-6 szem borókabogyó
  • 30 ml meleg víz

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 40 g keményítő
  • 200 ml tej
  • 3 ek cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek vanília kivonat
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a tésztához:

  • 180 g liszt
  • 100 g cukor
  • 100 g vaj
  • 1 tk cukor
  • 60 ml víz
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 5 db alma
  • 50 g cukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek liszt
  • 2 ek keményítő
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • ¼ tk szerecsendió
  • 5-6 szem borókabogyó
  • 30 ml meleg víz

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 40 g keményítő
  • 200 ml tej
  • 3 ek cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek vanília kivonat
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.