A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a cukrot, majd elmorzsolom a vajat. Végül hozzáadom a vizet és gombóccá gyúrom. Mehet 20-30 percre a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almákat megpucolom és felkockázom. Ráöntöm a citromlevet és elkeverem. Egy kisebb edényben elkeverem a lisztet, keményítőt, fahéjat, szerecsendiót, sót, majd az egészet ráöntöm az almakockákra és átforgatom, végül pedig jöhet a víz és azzal is elkeverem.
A tésztát kiveszem a hűtőből és kör formában kinyújtom 3-4 mm vastagra. A sütőformába fektetem, kb egy 30 centis formát tölt meg a tészta és a töltelék. Ha beleillesztettük a formába úgy hogy oldalfala is maradjon, akkor jöhet bele a töltelék.
A sütőt légkeverésen 180 C fokon előmelegítem, majd mehet bele a pite 20 percre. Amíg készül kimérem a krém összetevőit és csomómentesre keverem.
Amikor a sütési időből 20 perc letelt, kiveszem, ráöntöm a krémet és mehet vissza a sütőbe 30 percre.
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszeletelnénk.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
@dizajnkonyha Dobj egy lájkot ha ennéd!😛🤤 #mutimiteszel #magyar #nekedbe #viral #magyartiktok #receptek #sütés #sütemény ♬ Forever – Labrinth