Így készíts könnyen és gyorsan friss zsemléket az airfryerben!
Egy nagyobb edénybe mérjük ki a cukrot, az élesztőt, a tejet és a tojást, majd kézi habverővel vagy villával keverjük ki. Az olajat is adjuk hozzá, majd keverjük el.
Mehet bele a liszt és a só, majd spatulával keverjük addig, amíg a tészta egynemű nem lesz. Ha még ragadós, hintsük meg kevés liszttel, hogy elváljon az edénytől.
Olajozott felületen pár percig gyúrjuk át kézzel, majd olajjal kikent edényben lefedve 60 percig kelesszük.
Amikor a tészta megkelt tegyük olajjal kikent felületre és formázzuk kedvünk szerint akár kifli, akár zsemle alakban. A receptben a tésztát 3 egyenlő részre osztottam, majd ezeket is további 3-3 részre. Gyúrjunk belőlük kis gombócokat, majd béleljük ki sütőpapírral az airfryert és helyezzük bele a puffancsokat. Fedjük le és kelesszük még 20 percig.
Az airfryert állítsuk 170 C fokra és 20 percig süssük benne a tésztát. Amikor kész fordítsuk meg benne a kalácsot sütőkesztyű segítségével, hogy az alja is készre süljön. Ehhez elég mindössze 3 perc 170 C fokon.
Ha kész fordítsuk vissza és hagyjuk hűtőrácson teljesen kihűlni.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el nézd meg ezt a videót!
A videó létrejöttét a Russell Hobbs Magyarország biztosította.