A chapati, vagy más néven roti, egy egyszerű, lapos, kerek lepénykenyér, amely a dél-ázsiai konyha alapja, különösen Indiában, Pakisztánban és Bangladesben.
A recept elkészítéséhez mérjük ki a hozzávalókat. Egy tálban keverjük el egymással a tejet, a tojást, a vizet és az olajat.
Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd dagasszuk 10 percig, amíg szépen össze nem áll. Takarjuk le és hagyjuk pihenni 30 percet.
A tésztát ezt követően osszuk több részre, ehhez érdemes mérleget használni és 70 grammos adagokra szétválasztani a tésztát. Formázzunk golyót belőlük, majd nyújtsuk ki olyan vékonyra, ahogy csak tudjuk.
Egy serpenyőt hevítsünk fel és süssük oldalanként 1-2 percig. Amikor megfordítjuk a második oldal sütéséhez, konyharuhával lapogassuk le, amikor egy-egy levegőbuboréktól megemelkedik.
Ha nem szeretnénk egyszerre kisütni, a tésztát csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőbe. 1-3 napig fel tudjuk használni, így mindig frissen kerül az asztalra. Használhatjuk tortilla helyett wrap készítéséhez is.