Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Csapáti, az indiai lepénykenyér

Csapáti

A chapati, vagy más néven roti, egy egyszerű, lapos, kerek lepénykenyér, amely a dél-ázsiai konyha alapja, különösen Indiában, Pakisztánban és Bangladesben.

A recept elkészítéséhez mérjük ki a hozzávalókat. Egy tálban keverjük el egymással a tejet, a tojást, a vizet és az olajat.

Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd dagasszuk 10 percig, amíg szépen össze nem áll. Takarjuk le és hagyjuk pihenni 30 percet.

 

Csapáti, az indiai lepénykenyér

 

A tésztát ezt követően osszuk több részre, ehhez érdemes mérleget használni és 70 grammos adagokra szétválasztani a tésztát. Formázzunk golyót belőlük, majd nyújtsuk ki olyan vékonyra, ahogy csak tudjuk.

Egy serpenyőt hevítsünk fel és süssük oldalanként 1-2 percig. Amikor megfordítjuk a második oldal sütéséhez, konyharuhával lapogassuk le, amikor egy-egy levegőbuboréktól megemelkedik.

Ha nem szeretnénk egyszerre kisütni, a tésztát csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőbe. 1-3 napig fel tudjuk használni, így mindig frissen kerül az asztalra. Használhatjuk tortilla helyett wrap készítéséhez is.

 

Csapáti, az indiai lepénykenyér

TUTI TIPP

A csapáti nyújtásához nincs szükség lisztre, de ha kevésbé érzed rutinosnak magad, megkönnyítheted a dolgod, ha meghinted egy kevés liszttel nyújtás során.

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 10 g só
  • 120 ml tej
  • 130 ml víz
  • 1 tojás
  • 15 g napraforgó olaj
  • 5 g cukor
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 g finomliszt
  • 10 g só
  • 120 ml tej
  • 130 ml víz
  • 1 tojás
  • 15 g napraforgó olaj
  • 5 g cukor
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.