Frissítő kapros uborkás babsaláta joghurtos-bazsalikomos öntettel, egy csipet fokhagymával és egy kevés fehérborecettel.
Rögtön rá is aggatnék egy régi jó mondást: Egyszerű, de nagyszerű!
A lilahagymáról távolítsuk el a külső héjakat. Vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát tisztítsuk meg, és fokhagymatörőn zúzzuk át.
A kígyóuborkát mossuk meg, majd vágjunk kb 2 mm-es vékony szeleteket belőle. A babot bontsuk ki és mossuk át.
A joghurtot egy keverőedénybe mérjük ki, adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a kaprot, a fehérborecetet. Daraboljuk bele a bazsalikom leveleket (használhatunk ½ tk szárított bazsalikomot is helyette). Keverjük el.
Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá az uborkát, a babot és a lilahagymát. Keverjük el és már készen is vagyunk!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.