A Clafoutis egy igazán könnyen elkészíthető francia desszert, ami biztos siker, még egy kezdő szakács számára is!
A gyümölcsöket megmosom és felkockázom. A recepthez egy banánt, epret és málnát használtam, de bármilyen gyümölcs tökéletes hozzá, ami éppen van otthon. Ezután eloszlatom egy 25 cm átmérőjű piteformában.
A tojást egy közepes edénybe felütöm, majd hozzáadom a cukrot, a vanília kivonatot és simára keverem.
Ha kikevertem mehet hozzá a tej és a liszt. Kézi habverővel csomómentesre keverem, addig amíg sima folyadékot nem kapunk.
Ezután ráöntöm a gyümölcsökre és előmelegített sütőben, légkeverésen 175 C fokon 50-55 percig sütöm.
Ha letelt az idő a közepe még rezgős, ez nem gond, a hűtés során megmerevedik majd.
Hagyom kihűlni, majd porcukorral tálalom.