A rizst mérjük ki és mossuk át. Szűrjük le, majd 100 ml vízzel tegyük fel lefedve, alacsony lángon főzni. Addig főzzük, amíg be nem szívja a vizet. Vigyázzunk rá, nehogy lepirítsuk az alját. Nagyjából 5-6 perc alatt be is szívja a vizet.
Ezután adjuk hozzá a tejszínt és 200 ml tejet. Keverjük el, majd mehet hozzá a cukor, a vanília és a citromhéj. Gyakori kevergetés mellett alacsony lángon főzzük addig, amíg a rizs be nem szívja a nedves összetevőket. Nagyjából 10-12 percig.
Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá a maradék 250 ml tejet és egy üveg Ricely rizsitalt. Keverjük el, majd főzzük tovább, amíg krémes nem lesz, körülbelül 15 percig.
Amikor készen vagyunk, vegyük le a főzőlapról, adjuk hozzá a vajat és keverjük el, amíg fel nem olvad. Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig.
Tálaláshoz adjunk hozzá friss gyümölcsöket!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Valoryz támogatta.