Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Egy szuperédes Közel-Keleti desszert: a harissa.

Jordán Harissa

A legutóbbi jordániai utunk is egyértelműen gasztronómiai kalandba is torkollt: a növényi alapú kencék és humuszok, na meg a desszertek abszolút levettek a lábamról.

A jordán Harissa (egyébként Tunéziában a ‘harissa’ paprikás krémet takar) egy nagyon-nagyon édes, cukros, kókuszos desszert, azonban mindenképpen érdemes kipróbálni! Nem az a fajta süti, amiből az ember megeszik egy fél tepsivel, hiszen rendkívül tömény és laktató, azonban éppen annyira édes, hogy kellemes desszert válik belőle egy délutáni tea mellé.

A tojásokat egy edényben habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot, az olajat és a citromlét, keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a tejet és keverjük el a masszában.

A lisztet egy külön tálba mérjük ki, adjuk hozzá a sütőport és alaposan keverjük el.

Egy szuperédes Közel-Keleti desszert: a harissa.

Ha ezzel megvagyunk 2-3 részletben adjuk a tojásos keverékhez és kézi robotgép segítségével simára keverjük.

Mehet bele a kókuszreszelék, amit fakanál vagy spatula segítségével könnyebben elkeverünk a tésztában.

Egy kb 25×30 cm formába rakjunk sütőpapírt és mehet bele a tészta. A sütőt melegítsük elő és légkeverésen 175 C fokon 45 percig süssük. Amikor az idő már majdnem letelt egy edénybe mérjük ki a vizet és a cukrot, majd melegítsük addig, amíg a cukor fel nem olvad. 

Amikor a tészta elkészült vegyük ki a sütőből és az elkészült még meleg cikorszirupot öntsük rá egyenletesen elosztva. Érdemes több részletben haladni, hogy ne csöpögjön ki az edényből – idő kell a tésztának amíg be tudja szívni a sok folyadékot.

Ha ezzel megvagyunk szórjuk meg a kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni, amíg teljesen kihűl és szeletelhetjük is.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A sivatagi országokban okkal esznek sokkal édesebben, mint nálunk! A cukor plusz energiát ad a nagy melegben, ráadásul még a kiszáradástól is véd!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 300 g cukor
  • 250 ml tej
  • 200 g liszt
  • 250 g napraforgó olaj
  • 3 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 5 g citromlé

 

Hozzávalók a cukorsziruphoz:

  • 5 ml víz
  • 500 g cukor
  • 2-3 ek kókuszreszelék
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 300 g cukor
  • 250 ml tej
  • 200 g liszt
  • 250 g napraforgó olaj
  • 3 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 5 g citromlé

 

Hozzávalók a cukorsziruphoz:

  • 5 ml víz
  • 500 g cukor
  • 2-3 ek kókuszreszelék
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.