A répát, a hagymákat tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A répát vékony szálakra vágjuk. A mogyorót daraboljuk apróbbra.
Egy wok serpenyőben egy evőkanál olajat felhevítek, majd rászórom a fűszereket és egy percig pirítom, figyeljünk rá, hogy ne égjen oda, kevergessük. Ezután adjuk hozzá a szójaszószt, a halszószt, majd mehet bele a mogyoró, a hagyma és a fokhagyma is. Keverjük el, majd mehet bele a répa és a mandarin leve is.
Pár percig magas hőfokon, gyakori kevergetés mellett pirítsuk, majd adjuk hozzá a felkockázott tofut és a szezámmagot is.
Egy másik főzőedényben melegítsünk fel 2 tk olajat, szórjunk rá 1 bögre rizst, és gyakori kevergetés mellett kb 5 perc alatt pirítsuk meg, amíg át nem fehéredik. Ekkor öntsük fel másfél bögre forró vízzel és lefedve, alacsony hőfokon kb 15 perc alatt készre főzzük.
Az elkészült rizst és a tofus keveréket öntsük wokba vagy serpenyőbe, keverjük el alaposan, majd magas hőfokon párszor átforgatva pirítsuk le kb 10 perc alatt.
Tálalhatjuk párolt brokkolival és mogyoróval is.
Ha érdekel hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!